slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπεύθυνος του τομέα Eργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (Ε.Σ.Α.) για το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ανεργία στη χώρα μας εξακολουθεί να διατηρείται σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα (Μάρτιος 11,6% έναντι 9,2% Μάρτιος 2009). Αν και εμφανίζεται μειωμένη σε σχέση με τον μήνα Φεβρουάριο (12,1%), εξακολουθεί να προκαλεί ανασφάλεια και ανησυχία.

Αρνητική πρωτοπορία στην υψηλή ανεργία κατέχουν οι γυναίκες και οι νέοι της πατρίδας μας. Η γυναικεία ανεργία «σκαρφάλωσε» στο 16%, ενώ σχεδόν ένας στους τρεις νέους έως 24 ετών είναι άνεργος (29,8%).

Η υποχώρηση της ανάπτυξης στη χώρα μας στο - 2,5%, η ανησυχητική άνοδος του πληθωρισμού που «τρέχει» με 5,4% και η διψήφια ανεργία (11,6%), δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που εξασθενεί την οικονομία και υπονομεύει την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Η τρίπτυχη αυτή πρόκληση Ύφεση, Πληθωρισμός, Ανεργία, απαιτούν την άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης και τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων.

Μέτρα ανάσες για την τόνωση της ανάπτυξης, την ενεργοποίηση και στήριξη της Αγοράς. Μέτρα ελέγχου των τιμών και αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας. Στοχευμένες δράσεις για την ανεργία, κυρίως για τις γυναίκες, τους νέους και τους μακροχρόνια άνεργους.

Επαναλαμβάνουμε, την αναγκαιότητα ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ για τη στήριξη και χρηματοδότηση των μέτρων. Όχι άλλος χαμένος χρόνος.

Οι πόροι που διατίθενται πρέπει, επιτέλους, να αξιοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν για την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή της πατρίδας μας.

Η χώρα δεν αντέχει περισσότερα μέτρα περιοριστικά। Χρειάζεται άμεση κινητοποίηση για την αντιμετωπιση της δυσμενους συγκυριας

Δεν υπάρχουν σχόλια: