slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έγγραφο της Τρόικα «καίει» τον Λοβέρδο


Από Factorx |

Έγγραφο – βόμβα της Τρόικα το οποίο αποσυντονίζει πλήρως την κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και καίει τον Ανδρέα Λοβέρδο, έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Ημερησία του Σαββάτου. Το έγγραφο που αναμένεται να προκαλέσει πάταγο λέει επί της ουσίας ότι η κυβέρνηση κινείται εκτός γραμμής, δηλαδή εκτός μνημονίου και καλά θα κάνει να ξαναμπεί στο πλαίσιο που έχει τεθεί αλλιώς θα έχει κυρώσεις. Κατεδαφίζει έτσι και τις «παλικαριές» του Λοβέρδου ότι δίνει αγώνα για τα 37 χρόνια κι άλλα τέτοια.

Η Τρόικα λέει ότι η σύνταξη θα είναι για όλους στα 65 έτη χωρίς καμιά εξαίρεση και ανεξάρτητα από το πότε έχει θεμελιώσει κάποιος συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Δηλαδή αν εργάζεσαι για 40 χρόνια και είσαι 60 χρονών μπορείς μεν να πάρεις σύνταξη αλλά θα έχει μείωση 6% κάθε χρόνο. Αλλιώς θα περιμένεις άλλα 5 χρόνια για πλήρη σύνταξη. Αναφέρει επίσης το έγγραφο ότι οι συντάξεις θα πρέπει να μειωθούν έως και 50%.

Ολόκληρο το έγγραφο εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση αφού της ζητείται να ξαναγράψει το ασφαλιστικό σύμφωνα με τις διαταγές του ΔΝΤ και να το ξαναπαρουσιάσει.

Το θέμα είναι ότι τόσες ημέρες λένε ψέματα, έχουν το έγγραφο στα χέρια τους, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς αλλά παρ’ όλα αυτά επιμένουν ότι κάνουν διαπραγματεύσεις. Για να δούμε πώς θα απαντήσει ο κ. Λοβέρδος διότι ένα τέτοιο θέμα σηκώνει ακόμη και παραίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: