slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Την περασμένη Παρασκευή έγινε σ τ η Θ η ρ α σ ί α κ α ι τ η ν Ο ί α ημερίδα με Θέμα : «Το Σχέδιο «Κ α λ λ ι κ ρ ά τ η ς» και η εφαρμογή του». Ομιλητές οι: Λάζαρος Θεόφιλος, Αντινομάρχης Κυκλάδων, Στέφανος Λέπουρας, Έπαρχος Κέας, Θεόδ. – Γερ. Μαγκανιώτης, Πρόεδρος της Κοινότητας Κιμώλου και Γεώργιος Χάλαρης, Πρόεδρος της Κοινότητας Οίας- Θηρασίας. Η ημερίδα ξεκίνησε το πρωΐ στο χωριό Μανωλά της Θηρασίας και συνεχίστηκε το απόγευμα στο Πανηγυρόσπιτο Αγίου Γεωργίου Οίας. Οι εισηγήσεις και η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ενδιαφέρουσες και πολύ χρήσιμες.

Οι εκπρόσωποι και δημοσιογράφοι του Κυκλαδικού Τύπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σύμπλεγμα των νησιών της Θήρας και να ενημερωθούν για τα προβλήματά του. Στις 20 Μαΐου έγινε ολοήμερη εκδρομή – ξενάγηση στα Φηρά: Έκθεση Τοιχογραφιών – Καθολική Συνοικία - Προϊστορικό Μουσείο – Ορθόδοξος Μητροπολιτικός Ναός και ξενάγηση στο νότιο μέρος της Θήρας (Οινοποιείο SantoWines - Ακρωτήρι – Βλυχάδα - Περίσσα- Οινοποιείο Μπουτάρη).

Το πρωΐ του Σαββάτου έγινε επίσκεψη στη Νέα Καμένη και στο ηφαίστειο και το απόγευμα στο Λαογραφικό Μουσείο Σαντορίνης Εμμ. Λιγνού, στο Κοντοχώρι, όπου μετά την παρακολούθηση του Αρχιερατικού Εσπερινού στο παρεκκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Μουσείο, ακολούθησε δεξίωση που παρέθεσε ο οικοδεσπότης, με πλούσια τοπικά εδέσματα.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: