slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΕΥΘΥΒΟΥΛΙΔΗΣ: Δυστυχώς η απάντηση δεν άργησε να έρθει!


Αθήνα, 19/12/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δικαίως ανησυχούσαμε, όπως είχαμε εκφράσει και κατά την τελευταία μας δημόσια επικοινωνία (13-12-2010), για το πώς γίνεται να υπάρχει στον προϋπολογισμό του ΥΥΚΑ μείωση στην αποζημίωση των εφημεριών και παράλληλα δήλωση για αύξηση των προσλήψεων σε ιατρούς του ΕΣΥ. Η απάντηση ήρθε με τροπολογία των γνωστών «μάγων του εξορθολογισμού», οι οποίοι λύνουν τα προβλήματα των Κυκλάδων εντός 20 λεπτών (βλέπε επίσκεψη Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας το καλοκαίρι), και μάλιστα σε νομοσχέδιο άλλου Υπουργείου.

Το νοσοκομείο Σύρου και τα ΚΥ και λοιπές μονάδες ευθύνης του, όσο αφορά την πραγματοποίηση των εφημεριών θα ανήκει πλέον στην Β’ Ζώνη, και όχι στην άγονη Γ’ Ζώνη που ανήκε μέχρι και σήμερα.

Πολύ απλά:

Πλήρη υποβάθμιση της λειτουργίας των μονάδων, με σημαντική μείωση των ενεργών εφημεριών σε ένα γεωγραφικό σύμπλεγμα που είναι απαραίτητες λόγω της ροής των περιστατικών ιδίως κατά την τουριστική έξαρση, όπως και με μείωση των εφημεριών σε συνάρτηση με την στελέχωση ειδικοτήτων σε Νοσοκομείο και Κ.Υ. Υπάρχει εξ’ όσων φαίνεται το δεδομένο να μην μπορούν να καλυφθούν τα Κ.Υ. όλο το μήνα με εφημερία ειδικευμένου ιατρού κάτι επίσης ανεξήγητο σαν επιλογή του Υπουργείου.

Πλήρη περιφρόνηση των άρθρων του Συντάγματος για νησιωτικές περιοχές, όπου οι κάτοικοι δεν ζουν στην ασφάλεια του κέντρου και αναγκάζονται να κάνουν σημαντικές μετακινήσεις για να βρουν αποτελεσματική περίθαλψη, και τώρα αναγκάζονται να ανησυχούν εάν υπάρχει αξιόπιστο και ασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης (απίστευτη κοινωνική εγκατάλειψη).

Πλήρη κοινωνική εξαθλίωση του ιατρικού σώματος (σημαντική μείωση των αποδοχών τους), όταν σε λίγο καιρό ο ιατρός στα πλαίσια πάντα του μνημονίου θα χρειάζεται και δεύτερη δουλειά (όπως οι περισσότεροι Έλληνες) για να ζήσει την οικογένεια του. Κρίμα που δεν καταλάβατε την σημασία αυτών των ανθρώπων για την καθημερινότητα του Κυκλαδίτη και για την Ανάπτυξη του νομού.

Πλήρη αντίφαση του Νόμου της κας Ξενογιαννακοπούλου για κίνητρα στους ιατρούς με την συγκεκριμένη απόφαση του κου Λοβέρδου, όπου μειώνει τα κίνητρα (οικονομικά και επιστημονικά) για να έρθουν γιατροί στις Κυκλάδες. Σε λίγο θα έχουμε ρεκόρ άγονων προκηρύξεων για ουσιαστική ιατρική κάλυψη των μονάδων υγείας ευθύνης Νοσοκομείου Σύρου.

Ελπίζουμε η συγκεκριμένη ενέργεια του κου Υπουργού να αποτελεί προϊόν ελλιπούς πληροφόρησης, αναγνωρίζοντας ότι στον αριθμό των ιατρών που του ανέφεραν για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου υπάρχει ανάμεσα τους... θάλασσα...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: