slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ν.Δ.: Μη ρεαλιστικός προϋπολογισμός

Νέες ακόμα μεγαλύτερες θυσίες από αυτές του 2010
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για άλλη μια φορά, άλλα υποστηρίζει και άλλα πράττει» τονίζει σε δήλωση του ο τομεάρχης οικονομικών της Ν.Δ. κ. Χ. Σταϊκούρας και συνεχίζει:
Άλλο, ηπιότερο, προσχέδιο Προϋπολογισμού παρουσίασε πριν τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών, και άλλον, σκληρότερο, Προϋπολογισμό κατέθεσε σήμερα. Προϋπολογισμός που εδράζεται σε αβάσιμες παραδοχές και περικλείει μη ρεαλιστικές προβλέψεις που περιλαμβάνει πρόσθετα, εντός και εκτός Μνημονίου, περιοριστικά δημοσιονομικά μέτρα.

Σε περιβάλλον βαθύτερης και παρατεταμένης ύφεσης (4,2% το 2010 και 3% το 2011, υψηλότερα από τα εκτιμώμενα), χωρίς αναπτυξιακό προσανατολισμό.

Με πρόσθετους φόρους και περαιτέρω περικοπές.

Με νέες, ακόμη μεγαλύτερες και από εκείνες του 2010, θυσίες.

Θυσίες που γίνονται πιο οδυνηρές λόγω του διαφαινόμενου εκτροχιασμού του Προϋπολογισμού για το τρέχον έτος, όπως αποτυπώνεται και στις αποκλίσεις των προβλέψεων για βασικά μεγέθη της Ελληνικής Οικονομίας.

Προβλέψεις όπως είναι αυτές για:

- Την ύφεση (το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης προέβλεπε -0,3%, η αναθεώρηση του Μαρτίου -2%, το Μνημόνιο -4%, και ο Προϋπολογισμός -4,2%).

- Τα δημόσια έσοδα (το Μνημόνιο προέβλεπε αύξηση 13,7%, το Προσχέδιο εκτιμούσε αύξηση 8,7%, ο Προϋπολογισμός εκτιμά αύξηση 6%, και μέχρι τον Οκτώβριο είναι στο 3,7%).

Δεν υπάρχουν σχόλια: