slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χαιρετιστήριο μήνυμα της κίνησης ,"Πολίτες για τα Νησιά μας"

Δελτίο Τύπου

Η κίνηση ‘Πολίτες για τα Νησιά μας’ χαιρετίζει τους ψηφοφόρους και φίλους της και τους καλωσορίζει στις προσπάθειες για έναν άλλο Δήμο, διαφορετικό από το σημερινό και τους καλεί να πάρουν ενεργά μέρος στις δραστηριότητές της. Ερμηνεύοντας το μήνυμα του τελικού εκλογικού αποτελέσματος εκτιμά ότι αυτό δεν αποτελεί επιβράβευση κάποιου συγκεκριμένου έργου του κ. Μανώλη Μαργαρίτη, ούτε και επιδοκιμασία κάποιας κομματικής γραμμής. Δεν αποτελεί λευκή επιταγή στα χέρια του νέου δημάρχου.

Η πλειοψηφία των
αυτών της μεγάλης αποχής έκρινε αρνητικά την τετραετία του απερχομένου δημάρχου και τον ίδιο ως ακατάλληλο για το νέο δήμο. Καταδίκασαν το πρόσωπο που επιλέχθηκε από την κυβέρνηση να μας επιβάλει τον Καλλικράτη. Καταδίκασαν τις κυβερνητικές παρεμβάσεις βουλευτών, υφυπουργών, υπουργών, κομματικών αξιωματούχων. Καταδίκασαν τις μεθόδους πολιτικής κακοποίησης, τους εκβιασμούς, τις πελατειακές σχέσεις με ψηφοφόρους, τις ασύμβατες συναλλαγές υποψηφίων, την αναξιοκρατία, το λαϊκισμό.

Η κίνησή μας περιμένει από όλους να καταβάλλουν προσπάθειες για ένα Δήμο που θα διοικήσει με αξιοκρατία μέσα σ’ ένα κλίμα πολιτικού πολιτισμού, με γνώμονα τις κοινές ανάγκες και όχι τα μικροσυμφέροντα των δημοτών. Η κίνησή μας έχει αντιπαρατεθεί προεκλογικά στην ανυπαρξία αυτοδιοικητικού πολιτικού λόγου με δράσεις, προτάσεις και παρεμβάσεις ουσίας και κατάφερε να εκπροσωπηθεί στο νέο Δ.Σ. Δεσμευόμαστε και δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε με τη συμμετοχή μας να βοηθήσουμε τον τόπο μας και κάθε επιλογή του νέου Δήμου που στοχεύει με δημοκρατία, διαφάνεια και ορθολογισμό στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής μας, στην πρόοδο της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Θα συμβάλλουμε στον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του πολίτη στην κοινωνία με όρους αυτοδιοικητικούς, στο νέο δύσκολο τοπίο που θα αντιμετωπίσουμε.

Νάξος 18/11/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: