slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Βρούτσης: «Η κυβέρνηση συμμετείχε στον εορτασμό του Έτους 2010 για τη Φτώχεια πετσοκόβοντας κοινωνικά δικαιώματα»

«Η σημερινή ημερίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Μαζί ενάντια στη Φτώχεια», κλείνει έναν θλιβερό απολογισμό ενός πολύ σημαντικού, συμβολικού «Ευρωπαϊκού Έτους».

Σε μια περίοδο, που οι κοινωνικές προκλήσεις πολλαπλασιάζονται, η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται και οι δείκτες του κινδύνου της Φτώχειας ανεβαίνουν, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην χώρα μας, η κυβέρνηση αγνόησε τη σημασία του Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού και παραμέλησε προκλητικά την ανάληψη των σχετικών σημαντικών δράσεων.

Καμιά από τις τέσσερις κεντρικές προτεραιότητες που έθετε το φιλόδοξο Εθνικό Πρόγραμμα για το έτος, δεν προωθήθηκε.

Δεν προωθήθηκε η «Ενίσχυση της απασχόλησης και της ελκυστικότητας της εργασίας, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, τους νέους, τους μακροχρόνια ανέργους και άλλες ομάδες σε δυσμενή θέση στην αγορά εργασίας» (Προτεραιότητα 1).

Δεν προωθήθηκε η «Αντιμετώπιση της μειονεκτικής θέσης προσώπων και ομάδων όσον αφορά στην εκπαίδευση και την κατάρτιση» (Προτεραιότητα 2).

Δεν προωθήθηκε η «Ενίσχυση της οικογένειας, με έμφαση στη φτώχεια των παιδιών, και στήριξη των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας» (Προτεραιότητα 3)

Δεν προωθήθηκε η «Κοινωνική ένταξη των ΑΜΕΑ, των μεταναστών και ατόμων/ομάδων κοινωνικά ευάλωτων λόγω πολιτισμικών χαρακτηριστικών» (Προτεραιότητα 4).

Στον αντίποδα, η κυβέρνηση, το 2010, «συμμετείχε στον εορτασμό του Έτους 2010 για τη Φτώχεια» με τις ακόλουθες ενέργειες:

  • Κατάργησε το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής (Ταμείο για την καταπολέμηση της Φτώχειας)
  • Διέκοψε την χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Συνοχής (Επίδομα Αλληλεγγύης)
  • Περιέκοψε τις συντάξεις, ακόμη και των χαμηλοσυνταξιούχων με την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης
  • Πάγωσε το επίδομα ανεργίας για τρία χρόνια, επίδομα που - στα χρόνια της διακυβέρνησης της Ν.Δ. - είχε αυξηθεί κατά 45%.

Η αντιμετώπιση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού δεν επιτυγχάνεται με ευχολόγια, εκδηλώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και με περιοριστική οικονομική πολιτική.

Αντιμετωπίζεται θετικά με πολιτικές ανάπτυξης, που γεννούν θέσεις εργασίας και με στοχευμένες δράσεις κοινωνικής προστασίας, που φέρνουν αποτελέσματα και ανακουφίζουν τους ασθενέστερους συμπολίτες μας.

Την πολιτική αυτή, δεν στήριξε, ούτε προώθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Την πολιτική αυτή υπερασπίζεται και προωθεί η Ν.Δ.

Ι. ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Βουλευτής ΝΔ Κυκλάδων».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για φαντάσου οι πρωταγωνιστές που έφεραν τη φτώχεια στη Χώρα βγάζουν γλώσσα και από πάνω. Βουλιάξανε τα δημόσια έσοδα με τη διάλυση των ΔΟΥ και την κατάργηση του ΣΔΟΕ και τινάξανε τις δημόσιες δαπάνες στα ύψη με τις σπατάλες και τις ρεμούλες των ημετέρων σε όλα τα υπουργεία και υπηρεσίες. Δεν σωπαίνεις μπάρεμου Βρούτση. Ποιος σε ακούει τώρα ότι και αν λες.