slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έφυγε από τη ζωή η Καίτη Χωματά

Μετά από πολυετή μάχη με την επάρατο νόσο, υπέκυψε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο «Νιμιτς» η δημοφιλής τραγουδίστρια του «Νέου Κύματος» Καίτη Χωματά. Η ερμηνεύτρια άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 64 ετών, αφού έδωσε πάλη για πάρα πολλά χρόνια με τον καρκίνο, ενώ πριν δυο μήνες είχε τραυματιστεί και σε ατύχημα.

Τελευταία της εμφάνιση ήταν τον περασμένο χειμώνα σε μουσική σκηνή στο Γκάζι, σε μια προσπάθεια αναβίωσης του «Νέου Κύματος», μαζί με άλλους τραγουδιστές της εποχής. Ήταν η γυναίκα που ερμήνευσε τα πρώτα τραγούδια του Γιάννη Σπανού, που σηματοδότησαν και την αρχή του «Νέου Κύματος», ενώ στην συνέχεια της καριέρας της συνεργάστηκε και με άλλους μεγάλους έλληνες συνθέτες.
Με καταγωγή από την Νάξο, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 και μεγάλωσε στην περιοχή της Πλάκας, όπου και μεσουράνησε στις μπουαντ της εποχής. Σπούδασε κλασσικό χορό και πρωτοεμφανίστηκε στα «Νέα Ταλέντα» του Γιώργου Οικονομίδη το 1964. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το πότε και που θα γίνει η κηδεία της...
πηγή star

Δεν υπάρχουν σχόλια: