Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

“Γνωσταί αι βουλαί των ΔουΝουΤάδων”


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Προσωπική Ιστοσελίδα

Σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» με αφορμή την δημόσια (στο εξωτερικό) δήλωση του Πρωθυπουργού ότι κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα ο γνωστός μας κ. Γιούνκερ αφού τον υπερασπίστηκε με το παραπάνω, στο τέλος τον χαρακτήρισε «ανοιχτόμυαλο» και «ειλικρινή».
Μετά από αυτό και για να μην είμαστε μικροπρεπείς οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο Πρωθυπουργός αλλά και ο υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου το τελευταίο καιρό δέχονται βροχή τις επιβραβεύσεις, τα εύσημα και τα βραβεία από πολλούς ξένους παράγοντες και οργανισμούς!

Και μόνο αυτό κάνει πλέον οφθαλμοφανές σε όλους μας ότι οι παραπάνω κύριοι υπηρετούν με υπακοή τους μεγαλοτραπεζίτες του εξωτερικού και τα κράτη τα οποία μας δάνειζαν εδώ και χρόνια υποχρεώνοντας μας να αγοράζουμε τα όπλα τους, τα κράτη και τα συμφέροντα που απαίτησαν την αποβιομηχανοποίηση αλλά και την απογύμνωση της Ελληνικής υπαίθρου από τους αγρότες (με τις περίεργες επιδοτήσεις που είχαν να κάνουν με απαγορεύσεις συγκεκριμένων καλλιεργειών) με απώτερο σκοπό να φέρουν στην χώρα μας όπως και έκαναν τις μεγάλες πολυεθνικές τους με τις οποίες μας πουλούν τα προϊόντα τους με υψηλό καπέλο!... σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές αγορές.
Ταυτόχρονα τον τελευταίο καιρό όλο και πληθαίνουν οι φωνές των οικονομολόγων που λένε ότι το αριθμητικό νούμερο του χρέους που μας ανακοινώνουν δεν δικαιολογείτε όπως και ότι η διέξοδος που χάραξαν με τα βάρβαρα μέτρα που πήραν εις βάρος μας σίγουρα θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο μια και δεν υπάρχει ανάπτυξη και ρευστότητα στην αγορά.
Μαθηματικά λοιπόν οδηγούμεθα βραχυπρόθεσμα σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις και μέρες από αυτές που ζούμε τώρα με σκοπό να λεηλατήσουν ότι αξίζει στην χώρα μας αλλά και να κλείσουν σημαντικά εθνικά θέματα εις βάρος μας!!!
Όλα αυτά μου φέρνουν στο μυαλό την γνωστή φράση “ Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου” που στην δική μας σημερινή πραγματικότητα είναι πλέον ολοφάνερο ότι αι βουλαί των Τροικανών και των ΔουΝουΤάδων είναι προκαθορισμένες και οι εγχώριοι υπάλληλοι τους αρχίζουν μάλιστα να παίρνουν και bonus (βραβεία) για την αποτελεσματικότητα τους!... όμως ας μη χαίρονται μια και μέχρι τώρα το δικό μας βραβείο ήταν ένα απλό και ανώδυνο ανοιχτοπάλαμο(φάσκελο) … σύντομα όμως να είναι σίγουροι ότι αυτή η παλάμη θα γίνει γροθιά που θα τους κατακεραυνώσει για όλα όσα μεθοδεύσανε και πράξανε εδώ και χρόνια … πίσω από την πλάτη μας!!!

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Τι φυσιογνωμία είναι αυτός ο Πρεβενιός. Ξεσπιτώθηκε που έκλεισε ο A-naxios και βρήκε στέγη στον naxios. Έτσι για να ακούγεται ο τύπος και ας λέει μακακίες.

Ανώνυμος είπε...

21 Οκτώβριος, 2010 22:10 φίλε/η μου η ευπρέπεια είναι προνόμιο των σοβαρών ανθρώπων.
Όταν δεν έχουμε αντίλογο στα γραφόμενα αμέσως προσπαθούμε να εντυπωσιάσουμε με ύβρεις και απαξίωση τάχατε των λόγων και των προσώπων.
Να είσαι σίγουρος/η ότι το μόνο που καταφέρνεις αυτή την στιγμή είναι να προβάλεις την γύμνια σου σαν άνθρωπος και ίσως και την κομματική σου ταυτότητα μια και δείχνεις να είσαι θιγμένος/η από το περιεχόμενο της ανάρτησης.!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανακαλώ τους σχολιασμούς μου στο πρόσωπο σου. Τελικά πείστικα ότι είσαι μια πολύ συμαντική προσωπικότητα που αδικείται που βρήσκεται εκτός ενεργού πολιτικής. Σε χρειάζεται η Νάξος και η Χώρα. Προχώρα λεβέντη μας.

Ανώνυμος είπε...

Ε, μα κάτι τέτοιους υποψήφιους εχουν και γιαυτό 4 χρόνια πιάσαμε πάτο.

Γιάννης Δ. Πρεβενιός είπε...

Συνήθως δεν απαντώ ποτέ σε σχόλια αλλά επειδή εδώ έχω να κάνω με συμπατριώτες και φίλους θέλω να σας πω ότι σέβομαι την άποψη του καθενός σας, θετική η αρνητική. Ιδίως τις αρνητικές τις επεξεργάζομαι προσπαθώντας να πάρω την ουσία του λόγου για να γίνω καλύτερος.
Σίγουρα ζούμε σε μια εποχή καχυποψίας και παιχνιδιών πίσω από την πλάτη μας και για αυτό το λόγω επιλέγω την επωνυμία των σκέψεων μου χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο. Δεν έχω βλέψεις για τίποτα (υποψηφιότητα σε κάποιο θεσμό) πέρα από την έκφραση του προβληματισμού και της αγωνίας μου για το μέλλον των παιδιών μας σε αυτή την πολύπαθη χώρα μας.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

Γιάννης Πρεβενιός
Καθηγητής Μουσικής

e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Ιστοσελίδα: www.johnprevenios.ning.com