slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Δ.Ε. ΤΕΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ρόδος 13 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»


● Ο κος Χαράλαμπος Κόκκινος συνεχίζοντας την κοινωνική διαβούλευση, συνοδευόμενος από υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του , επισκέφτηκε το ΤΕΕ Δωδεκανήσου και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής.

Κατά τη διαλογική συζήτηση που αναπτύχτηκε υπήρξε σύγκλιση απόψεων σε όλα τα θέματα. Συγκεκριμένα:


- Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος Οργανισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «αποψιλώνει» η «συρρικνώνει» νευραλγικές διευθύνσεις και τμήματα του νομού Δωδεκανήσου. Ο «Καλλικράτης» αντί να λειτουργήσει αποκεντρωτικά συγκεντρώνει τις υπηρεσίες σε ένα μονό νησί , μη λαμβάνοντας υπόψη το φόρτο εργασίας που θα έχουν οι υπάλληλοι που θα αδυνατούν να εξυπηρετούν τους πολίτες αλλά και τη δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν οι νησιώτες μας εξαιτίας και των χρονοβόρων διαδικασιών των μετακινήσεων και τα έξοδα που συνεπάγονται προκειμένου να επιλύσουν τα ζητήματα τους.
- Οι αναπτυξιακές δράσεις έχουν περιοριστεί, οι οικοδομικές δραστηριότητες (από τις οποίες εξαρτώνται 60 επαγγέλματα) έχουν μειωθεί δραματικά και το ΕΣΠΑ 2007-2013 «καρκινοβατεί»
- Η ΄΄ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.΄΄ (κρατική εταιρία του Υπουργείου Υποδομών) έρχεται να «καπελώσει» την τοπική αυτοδιοίκηση –Περιφέρεια, Δήμους- δηλαδή τους φορείς υλοποίησης του ΕΣΠΑ. Μάλιστα πρόσφατα, κατατέθηκε επερώτηση στη Βουλή, όπου ερευνάται η σκοπιμότητα της κυβερνητικής παρέμβασης να αναθέσει στην συγκεκριμένη εταιρία (που σημειωτέον εδρεύει στη Θεσν/ικη ) την υλοποίηση έργων στα νησιά μας, χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχει ουσιαστική ενημέρωση και να έχουν ξεκαθαριστεί οι όροι διαφάνειας. Επίσης κινδυνεύουν να μείνουν εκτός διαδικασιών οι τοπικοί παράγοντες (μελετητές, εργολήπτες κλπ) με ότι αρνητικό συνεπάγεται για την τοπική αγορά.
Αξιοπερίεργο είναι ότι σε ημερίδα ενημέρωσης που πραγματοποίησε σήμερα 13/10/2010 στη Σύρο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ΄΄ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ΄΄ και τις παρεμβάσεις της στα νησιά μας, η πρόσκληση στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου έφτασε στα γραφεία της μέσω e-mail στις 12/10/2010 και ώρα 16.15 μμ, όταν το πλοίο που ξεκινούσε από τη Ρόδο με ενδιάμεσο σταθμό τη Σύρο αναχωρούσε στις 17.00 μμ!!!
Τέλος δεν προσκλήθηκαν οι εκπρόσωποι των περιφερειακών συνδυασμών που θα στελεχώσουν το προσεχές διάστημα το Περιφερειακό Συμβούλιο.
● Ο κος Κόκκινος σήμερα Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, συνεχίζοντας την περιοδεία του θα βρεθεί στο νησί της Σύρου.
Αύριο Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψήφιου χωρικού Αντιπεριφερειαρχη Κυκλάδων του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: