slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νίκος Χρυσόγελος υποψήφιος περιφερειάρχης νοτίου αιγαίου

oikologikos_anemos.jpg Ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου με τον "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ" συμμετείχε σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου στην εκδήλωση της Επιτροπής για την Ανέλκυση του ναυαγίου του...
κρουαζερόπλοιου Sea Diamond” στο Σύνταγμα. Στην σύντομη παρέμβασή του στην διάρκεια της εκδήλωσης στο Σύνταγμα ο Νίκος Χρυσόγελος ανέφερε: «Στη χώρα μας η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος είναι πολύ χαμηλή γιατί μεταξύ άλλων οι πολιτικοί υπόσχονται πολλά αλλά μετά ξεχνάνε τι είχαν πει. Οι πολίτες δεν πρέπει να επιτρέψουν να κρυφτεί άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα κάτω από το χαλί. Με την κινητοποίησή τους θα πετύχουν την ανέλκυση του ναυαγίου του SEA DIAMOND. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε απαράδεκτο να μην απαντούν οι αρμόδιοι καν στις επιστολές και εκκλήσεις της Επιτροπής. Με δεδομένο ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί το ναυάγιο να μετακινηθεί και να βυθιστεί σε μεγαλύτερο βάθος ή/και να διαλυθεί ελευθερώνοντας ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες επικίνδυνων υλικών, είναι απαραίτητο να προχωρήσουν τώρα οι διαδικασίες για την ανέλκυσή του, όσο είναι αυτό ακόμα εφικτό. Τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και ο «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ» έχουμε σε υψηλή προτεραιότητα το θέμα της ανέλκυσης του ναυαγίου. Για να βοηθήσουμε να υπάρξει αποτέλεσμα προτείνουμε στην επιτροπή κατοίκων να συζητήσει παρεμβάσεις προς δυο κατευθύνσεις παράλληλα, τις οποίες μπορούμε να στηρίξουμε:

- Μια Επιτροπή από τη Σαντορίνη να επισκεφθεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να ζητήσει την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την περιβαλλοντική ευθύνη. Η Ομάδα των Πρασίνων μπορεί να στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια συλλογικά ώστε να πιεστεί η Κομισιόν. Σε αυτό θα μπορούσαμε να έχουμε τη συμπαράσταση του συν-προέδρου της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, της γραμματέας της Ομάδας Β.Τσέτση και του έλληνα ευρωβουλευτή των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ Μ.Τρεμόπουλου.

- Οι πολίτες και φορείς της Σαντορίνης να καλέσουν και τους 5 υποψήφιους για την περιφέρεια του Ν. Αιγαίου να συμμετάσχουν σε μια δημόσια συζήτηση στην Σαντορίνη και να τοποθετηθούν σε αυτό και σε άλλα θέματα που αφορούν στο νησί. Έτσι θα δεσμευτούν για το τι θα πράξουν με την εκλογή τους. Η Περιφέρεια μετά την 1/1/2011 αναλαμβάνει νέους ρόλους και κατά συνέπεια πρέπει να αναλάβει την ανέλκυση του ναυαγίου και μετά να διεκδικήσει από την ιδιοκτήτρια του κρουαζιερόπλοιου να αναλάβει εξολοκλήρου το κόστος ανέλκυσης, με βάση την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Προσωπικά έχω στείλει επιστολή στους συν-υποψήφιους και την συν-υποψήφια για να γίνουν 6 δημόσιες εκδηλώσεις από κοινού σε ισάριθμα νησιά, μία από τις οποίες να είναι στην Σαντορίνη, ώστε οι πολίτες και οι φορείς αλλά και οι δημοσιογράφοι να θέσουν ερωτήματα για τα προβλήματα που τους απασχολούν».


Δεν υπάρχουν σχόλια: