Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΞΟΥ:Επιλέγουμε συνειδητά να παραμείνουμε έξω από τις κομματικές εκλογικές διεργασίες

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΞΟΥ

Νάξος 19/09/2010

http://energoipolitesnaxou.blogspot.com

energoipolitesnaxou@gmail.com

Προς τα ΜΜΕ Νάξου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρακολουθώντας με ενδιαφέρον, απογοήτευση, αλλά και με αίσθημα δικαίωσης τις τελευταίες ζυμώσεις που γίνονται απεγνωσμένα μεταξύ των δημοτικών συνδυασμών εν όψει των εκλογών του Νοέμβρη, καταλήγουμε για μια ακόμη φορά σε αυτά που διαπιστώσαμε κατά τις πρωτοβουλίες μας για δημιουργία ενός ελπιδοφόρου πολυσυλλεκτικού δημοτικού ψηφοδελτίου, το οποίο δεν ευοδώθηκε με ευθύνη των υποψηφίων δημάρχων και ….

των επιτελείων τους. Ταυτόχρονα οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως τις προβλέψεις μας:

1. Οι μέχρι τώρα υποψήφιοι δήμαρχοι απέδειξαν περίτρανα ότι θέτουν πάνω από όλα την προσωπική τους φιλοδοξία και αρχομανία τους και ότι τους ενδιαφέρει πρωτίστως η «καρέκλα» και όχι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου μας. Κατανέμουν οφίκια μεταξύ τους ερήμην και εις βάρος της κοινωνίας μας.
2. Οι μέχρι σήμερα συνδυασμοί είναι εντελώς κομματικοί, αφού το συντριπτικό ποσοστό των υποψηφίων τους -και μάλιστα των πρωτοκλασάτων- είναι πρόσωπα ακραιφνώς κομματικά και επιρρεπή στις υπαγορεύσεις και τα κελεύσματα των τοπικών κομματαρχών. Διαφαίνεται, δυστυχώς, για μια ακόμη φορά ότι θα θριαμβεύσουν μετεκλογικά οι κομματικές γραμμές, η ευνοιοκρατία, η ημετεροκρατία, η πελατειακή συναλλαγή, η εξαργύρωση των προεκλογικών «επιταγών» που μοιράστηκαν δεξιά κι αριστερά και, εν ολίγοις, η διαιώνιση του σημερινού φαύλου και αναποτελεσματικού αυτοδιοικητικού σκηνικού που ζημίωσε τον τόπο μας.
3. Η στρατολόγηση νέων και ικανών υποψηφίων δημοτικών συμβούλων απέτυχε παταγωδώς, αφού ο κόσμος πλέον αρνείται να συμπαραταχθεί σε κομματικά σχήματα, οι ηγεσίες των οποίων δεν πείθουν για την ικανότητά τους να διοικήσουν αποτελεσματικά το νέο διευρυμένο Δήμο.

Υπό τις παρούσες συνθήκες και με δεδομένο τον τρόπο λειτουργίας και την αμφίβολη αποτελεσματικότητα του αυριανού δημοτικού συμβουλίου,

Επιλέγουμε συνειδητά να παραμείνουμε έξω από τις κομματικές εκλογικές διεργασίες, παρά τις αλλεπάλληλες προσκλήσεις που δεχτήκαμε. Δε θα συμμετάσχουμε σε κανένα συνδυασμό, είτε ως μεμονωμένα πρόσωπα είτε ως Κίνηση Ενεργών Πολιτών Νάξου, αφού το κομματικό στοιχείο επιβλήθηκε πλήρως σε όλους τους συνδυασμούς και κάθε διαφορετική φωνή είναι καταδικασμένη να χαθεί ή να αφομοιωθεί εντελώς μέσα στο πλαίσιο της παραταξιακής πειθαρχίας.

Επιλέγουμε να διατηρήσουμε την προσωπική και ιδεολογική μας αυτονομία και αξιοπρέπεια και να συνεχίσουμε μετεκλογικά ακόμη πιο δυναμικά να παλεύουμε για τα προβλήματα της κοινωνίας μας, παρά να είμαστε οιονεί δημοτικοί σύμβουλοι, αυτοδιοικητικές «γλάστρες», φερέφωνα οποιουδήποτε Δημάρχου ή κόμματος, υπηρέτες μικροσυμφερόντων.

Καλούμε τους συμπολίτες μας Ναξιώτες και Μικροκυκλαδίτες σε ψήφο γενικής αποδοκιμασίας όλων των μέχρι σήμερα συνδυασμών, οι οποίοι κομματικοποίησαν τόσο απροκάλυπτα και αυτές τις εκλογές, υποθηκεύοντας για μία ακόμη φορά το μέλλον του τόπου μας και θέτοντας στο περιθώριο ικανότατα πρόσωπα αλλά και την πραγματική βούληση της κοινωνίας μας.

Για την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Νάξου
Η Συντονιστική Επιτροπή

6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.