slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου. Ιδιαίτερη επιτυχία θα πρέπει να θεωρηθεί η συναυλία του Νότη Μαυρουδή, του κορυφαίου συνθέτη και κλασσικού κιθαρίστα, μαζί με τη μαγευτική φωνή της Αναστασίας Μουτσάτσου και των συνεργατών του Παναγιώτη Μάργαρη και Μάνου Αβαράκη, στο κατάμεστο αθλοθέατρο του Φιλωτίου. Η εκδήλωση “Ποίηση και Μουσική”, με στίχους μεγάλων ελλήνων ποιητών, συνοδεύτηκε από τρία “ρεσιτάλ” κλασσικής κιθάρας, τα οποία απέσπασαν τον θαυμασμό και φυσικά το χειροκρότημα του κόσμου.
Η ποιητική βραδιά στην αίθουσα διαλέξεων του Πολιτιστικού Κέντρου
του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στο Φιλώτι ήταν μια μυσταγωγία για τους φίλους της λογοτεχνίας και της ποίησης, αφού οι δύο κορυφαίοι και τιμηθέντες ποιητές ο Τίτος Πατρίκιος και ο Αντώνης Φωστιέρης, τους οποίους κριτικά παρουσίασαν οι επίσης και ποιητές Γιώργος Μαρκόπουλος και Γιώργος Ανωμερίτης, με συντονιστή τον καθηγητή Αντώνη Τζιώτη, απήγγειλαν οι ίδιοι ποιήματά τους.
Όπως είναι γνωστό, οι τριήμερες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη του
Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, ξεκίνησαν με ένα μικρό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, του οποίου φέτος γιορτάζονται τα 100 έτη από τη γέννησή του και τα εγκαίνια της έκθεσης αυθεντικών χειρογράφων ποιητών και λογοτεχνών, την οποία σας προτρέπουμε όλοι να επισκεφθείτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: