slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Βουλευτής Κυκλάδων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 14/07/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή το αίτημα της Διοίκησης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) προς τον Υπουργό Εργασίας για «παύση των παροχών», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κοινωνική στήριξη που προσφέρει ο ΟΕΚ στους εργαζόμενους, είναι εξαιρετικά σημαντική και στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας αποκτά χαρακτήρα αναγκαίο και επείγοντα.

Η εξασφάλιση στέγης και η επιδότηση του ενοικίου των εργαζομένων και ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων, δεν πρέπει να διακοπεί.

Η ευθύνη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας, είναι μεγάλη και συνοψίζεται στη διασφάλιση της συνέχισης της χρηματοδότησης του Ο.Ε.Κ., από τις εισφορές που έτσι και αλλιώς καταβάλλονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

Η αποδοτική και αποτελεσματική λειτουργία του Οργανισμού, είναι ζήτημα υψηλής κοινωνικής προτεραιότητας και η κυβέρνηση οφείλει να το αντιμετωπίσει με σοβαρότητα.

Η ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πρόσφατα ψηφισμένο Ασφαλιστικό Νόμο και προβλέπει μείωση των εισφορών υπέρ του Οργανισμού, αντιστρατεύεται την κοινωνική στήριξη των εργαζομένων στον ευαίσθητο τομέα της στέγασης.

Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στη Βουλή για τη σχετική διάταξη και την καταψηφίσαμε.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική υποβάθμισης των Οργανισμών που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες και στηρίζουν τους Έλληνες εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους χαμηλόμισθους και να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και την απρόσκοπτη λειτουργία τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: