slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Γιώργος και τα εξαπτέρυγα αναδεικνύουν τον Σαμαρά σε κύριο αντίπαλο του συστήματος

Τι είδαμε χθες στην Βουλή;

Έναν Αντώνη Σαμαρά να καταδικάζει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ως «συρρίκνωση και υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους» («πτωχεύσαμε κοινωνικά») και ταυτόχρονα να δείχνει την διέξοδο από την κρίση, με το σχέδιο αποδέσμευσης από το Μνημόνιο που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα.

«Ξέρουμε ότι σε μια διετία, από την ώρα που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμά μας, θα μπορούσαμε να βγούμε από αυτόν το φαύλο κύκλο. Αντίθετα, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το Μνημόνιο, θα οδηγηθούμε σε πολύ μεγαλύτερη ύφεση, σε πολύ βαρύτερο χρέος. Και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να βγούμε τότε στις αγορές και να δανειστούμε, μετά το 2014.Προτείνουμε μηδενισμό του ελλείμματος ταχύτερα και μείωση του χρέους με Ανάκαμψη άμεσα και Ανάπτυξη μεσο-μακροπρόθεσμα.

Αυτό το τελευταίο, η Ανάκαμψη και η Ανάπτυξη –και μιλάμε βέβαια τώρα για Ανάκαμψη- είναι και οι προϋποθέσεις και για μια πραγματική αλλαγή στο Ασφαλιστικό. Όμως οι λέξεις Ανάκαμψη και Ανάπτυξη λείπουν συστηματικά και απελπιστικά από το λεξικό του κ. Παπανδρέου… Στο δικό του το λεξικό κυριαρχούν οι λέξεις ανεργία και λουκέτα. ..»

Και έναν Γιώργο Παπανδρέου να αναγκάζεται να απαντά από την Σύμη όχι αντιπροτείνοντας κάποιο σχέδιο, ή μια άλλη ιδέα, αλλά καταφεύγοντας στον μοναδικό πολιτικό λόγο που άρθρωσε η κυβέρνησή του μετά τις εκλογές: «Για όλα φταίει η ΝΔ».

«Πρόκειται στην πραγματικότητα για πτώχευση των ιδεών και πρακτικών, που ακολούθησε η ΝΔ τα τελευταία εξήμισι χρόνια», είπε και πρόσθεσε ότι «το μνημόνιο είναι το μνημόσυνο και η ταφόπλακα αυτών των πολιτικών». «Η παράταξη αυτή -ανέφερε ο πρωθυπουργός- θα έπρεπε, λόγω των τεράστιων ευθυνών της, και αυτό θα περίμενε ο ελληνικός λαός, να βοηθήσει να ξεπεραστεί η κρίση. Αντίθετα, συνεχίζει την προσπάθεια να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες της και να υπερασπίζεται τις πολιτικές της».

Από την  μια μεριά ένας σαφής πολιτικός λόγος και από την άλλη άναρθρες κραυγές από τη γνωστή πράσινη δεξαμενή της πόλωσης και του ρεβανσισμού.

Φυσικά ο κ. Παπανδρέου έχει αντιληφθεί ότι η ΝΔ δεν είναι πια η ίδια. Πρόκειται πλέον για μια νέα Νέα Δημοκρατία, με ιδεολογία, αρχές πρόγραμμα και νέο αρχηγό. Εντελώς διαφορετικό από τους προηγούμενους. Και είναι θέμα χρόνου οι μεγάλες αλλαγές που έγιναν εσωτερικά να εκφραστούν και εξωτερικά.

Κι αυτό το γνωρίζουν και ο ΓΑΠ και τα γνωστά εξαπτέρυγά του. Και γι αυτό  καταφεύγουν πλέον σε καθημερινές επιθέσεις εναντίον του Σαμαρά.

Όμως, όποιες ενστάσεις κι αν έχει κανείς για τη ΝΔ, ή τον Σαμαρά, σε ένα πράγμα δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει: Ότι η ΝΔ όχι μόνο καταψήφισε το Μνημόνιο , αλλά και παρουσίασε αμέσως μετά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απαλλαγής από αυτό.  Πράγμα το οποίο θα επιθυμεί διακαώς σε λίγο η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Δεν καταφέρνουν λοιπόν τίποτα άλλο ο Γιώργος , η Ντόρα και οι άλλοι υποστηρικτές του μνημονίου από το να αναδεικνύουν τον Σαμαρά σε κύριο αντίπαλο του συστήματος  που επέβαλε το μνημόνιο.

Και κάτι ακόμα: Τη ΝΔ την τιμωρήσαμε στις εκλογές κ. Παπανδρέου. Για σας τι έχετε να μας πείτε;

Αδέξιος Δεξιός

Δεν υπάρχουν σχόλια: