slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η κυβέρνηση το παίζει τώρα και ….αντιστασιακή κατά του ΔΝΤ

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010



«Υπουργοί κατά Παπακωνσταντίνου και Πάγκαλος κατά τρόικας»
Να εμφανισθεί ότι κάνει ….αντίσταση κατά της Τρόικας επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση καθώς αυξάνει η λαϊκή αγανάκτηση για τα μέτρα και το καθεστώς υποτέλειας στο ΔΝΤ,
Έτσι η Ελευθεροτυπία γράφει ότι κατά τη διάρκεια χθεσινής κυβερνητικής σύσκεψης για τον τρόπο παρακολούθησης της εφαρμογής του Μνημονίου, η οποία -όπως διαπιστώθηκε- παρουσιάζει καθυστερήσεις μεταξύ άλλων στους τομείς των φορολογικών εσόδων, των ασφαλιστικών εισφορών και των αποκρατικοποιήσεων, εκφράστηκαν υποτίθεται έντονες διαφωνίες για τον έλεγχο που ασκεί η Τρόικα στην κυβέρνηση

Επικαλούμενος την από τον νόμο ευθύνη που έχει ως υπουργός Οικονομικών για την τήρηση του Μνημονίου ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι πρέπει να συμμετέχει κι αυτός ή ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης στις συσκέψεις της τρόικας με τον κάθε υπουργό, προκειμένου να έχει άμεση εικόνα της πορείας του Μνημονίου.
Όμως οι παριστάμενοι υπουργοί και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαφώνησαν. Τον ρώτησαν σε τι θα ωφελεί η παρουσία του αφού θα είναι παρόντες οι ίδιοι στις συσκέψεις ενώ ορισμένοι είπαν ότι αυτό που ζητάει ακυρώνει τον ρόλο τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θ. Πάγκαλος με αφορμή αυτή τη συζήτηση μίλησε κατά των εκπροσώπων της τρόικας με έντονο τρόπο. Φέρεται να είπε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η οποιαδήποτε προσπάθειά τους να συνδιοικήσουν τη χώρα και να συμπεριφέρονται σαν μικροί πρωθυπουργοί, γιατί είναι απλοί υπάλληλοι, ενώ η τήρηση του Μνημονίου είναι δουλειά της κυβέρνησης. Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Πάγκαλος αποκάλεσε τους εκπροσώπους της τρόικας… φον Φούφουτους!
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός των Θ. Πάγκαλου και Γ. Παπακωνσταντίνου οι υπουργοί: Γιάννης Ραγκούσης, Κατερίνα Μπατζελή, Τίνα Μπιρμπίλη, Λούκα Κατσέλη, Δ. Ρέππας, Χ. Καστανίδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι υφυπουργοί Γ. Πανάρετος, Γ. Κουτρουμάνης, Σ. Βούγιας, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σ. Λύτρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Η. Πολεμαρχάκις και ο πρόεδρος του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων Γ. Ζανιάς.
Ο κ. Πάγκαλος και κορυφαίοι Υπουργοί προσπάθησαν, σήμερα, να χαμηλώσουν τους τόνους, μετά τη συμβιβαστική λύση που βρέθηκε να γίνεται ο έλεγχος των Υπουργών στο γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου, παρουσία της τρόικας
«Δεν έχω κάνει ποτέ διαρροές από οργανωμένες συνεδριάσεις, οι οποίες δεν ήταν δημόσιες», διαβεβαίωσε ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στον Real FM και προανήγγειλε την έκδοση επίσημης ανακοίνωσης σήμερα για το περιεχόμενο της επίμαχης συνάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: