slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Καρατζαφέρης, η ΖΗΜΕΝΣ και η οικογένεια Μητσοτάκη…

Αγωνιώδης είναι τις τελευταίες ημέρες η προσπάθεια του Γιώργου Καρατζαφέρη να διαστρεβλώσει την αλήθεια μιλώντας για χρηματοδότηση από τη ΖΗΜΕΝΣ «μικρού κόμματος» που κινείται στο χώρο της κεντροδεξιάς. Δεν διστάζει μάλιστα, να παρουσιάσει και να αλλάξει καταθέσεις και  ημερομηνίες κατά το δοκούν…

Σήμερα το βράδυ βγήκε στο ΜΕΓΚΑ και πολύ σωστά είπε ότι πρέπει να διερευνηθεί η μαρτυρία του Ρ.Σίκατσεκ στην Καθημερινή και τον Τ. Τέλλογλου, στις 29/06/2008,  σύμφωνα με την οποία «… Εκείνη τη χρονιά δώσαμε και σε ένα άλλο μικρότερο κόμμα, που δεν υπάρχει σήμερα, στις 18 Δεκεμβρίου 2000, περίπου 870.000 μάρκα, μετά από υπόδειξη ενός τοπικού εταίρου μας (σ.σ. ελληνικής εταιρείας που συνεργαζόταν με τη Siemens). Ήταν τα τελευταία χρήματα σε κόμματα που δόθηκαν με το «παλαιό σύστημα» μέσω Αυστρίας»… http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_29/06/2008_275910

Αυτή την αναφορά του Σίκατσεκ κατέθεσε και πρόσφατα στη Βουλή ο Τάσσος Τέλλογλου. Επειδή μάλιστα δεν θυμόταν και καλά την ημερομηνία χρηματοδότησης μικρού κόμματος, ρωτήθηκε από Βουλευτή της Ν.Δ. και επιβεβαίωσε την κατάθεση Σίκατσεκ και την ημερομηνία που παρατίθεται εκείνης του Δεκεμβρίου του 2000.

Ο άριστος όμως στην προπαγάνδα πρόεδρος του ΛΑΟΣ  βγαίνοντας σήμερα στο ΜΕΓΚΑ, κάνει λόγο για χρηματοδότηση μικρού κόμματος, όχι το 2000 όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι μάρτυρες,  αλλά το 1999.

Γιατί όμως το κάνει αυτό;  Γιατί απλούστατα το 1999 υπήρχαν και άλλα κόμματα της ευρύτερης Κεντροδεξιάς στο προσκήνιο, όπως η Πολιτική Άνοιξη και οι Ταύροι του Στέφανου Μάνου.

Το 2000, όμως, και μάλιστα μετά τις τότε εθνικές εκλογές όπου σύμφωνα με τον Σίκατσεκ πραγματοποιήθηκε η χρηματοδότηση,  το ΜΟΝΟ κόμμα της ευρύτερης κεντροδεξιάς που υπήρχε στο προσκήνιο ήταν το δικό του.

Ο ΛΑΟΣ, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός ιδρύθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 2000 (http://www.laos.gr/laos.asp)  από τον ανεξάρτητο τότε Βουλευτή Γιώργο Καρατζαφέρη, με στόχο να αποτρέψει την εκλογική νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές του 2004.

Με τις  γνωστές, μάλιστα, σχέσεις του κ. Καρατζαφέρη,  με την οικογένεια Μητσοτάκη, και τις ακόμα πιο γνωστές σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη με τη ΖΗΜΕΝΣ και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, γεννούνται εύλογα ερωτήματα για τον χρόνο χρηματοδότησης μικρού κόμματος από τη ΖΗΜΕΝΣ, στα οποία πρέπει  άμεσα να απαντήσει ο κ. Καρατζαφέρης.

Γιατί, λοιπόν, δεν λέει την πλήρη αλήθεια ο κ. Καρατζαφέρης για το 2000;

Γιατί συσκοτίζει τις έρευνες και διαστρεβλώνει τις καταθέσεις των μαρτύρων;

Τι, άραγε,  έχει να φοβηθεί;

Περιμένουμε τις απαντήσεις του!!!!

Από Factorx

Δεν υπάρχουν σχόλια: