slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Καραμανλής ζει το δικό του 1963

Μπορεί να μην έφυγε από τη χώρα, αλλά είναι το ίδιο απέχοντας συνειδητά από τη δημόσια ζωή.

Βλέπει το σύστημα που κάποτε τον προσκυνούσε να βάλλει κατά ριπάς εναντίον του και δεν ξέρουμε αν υπομειδιά, αλλά σίγουρα θα αναθεματίζει τα λάθη του, τις κωλυσιεργίες και τους δισταγμούς και κυρίως τις  κακές επιλογές προσώπων.

Η πολιτική των ισορροπιών απέτυχε. Η κάλυψη υπουργών υπήρξε καταστροφική. Η επιλογή για πρόωρες εκλογές τον Οκτώβρη, ήταν επιλογή και προσωπική και καταστροφική.

Οι επιτυχίες του στην εξωτερική πολιτική είναι παρακαταθήκη για την Ελλάδα. Οι όποιες εξελίξεις στα εθνικά θέματα θα φέρουν τη σκιά του.

Η ουδέτερη στάση του στα εσωκομματικά εκλήφθηκε όμως ως αβάντα στη Ντόρα.

Γνωρίζουμε επίσης ότι η σχολή «Καραμανλή» επιτάσσει υπομονή, ηχηρή σιωπή, λιτή ζωή και περισυλλογή.

Αλλά εδώ παίζεται η υστεροφημία του και οι αγωνίες μιας παράταξης.

Και αν είχαμε τη δυνατότητα να τον δούμε (κ. Αγγέλου) θα του λέγαμε ευθέως την γνώμη μας. Βγες και μίλα για τις υποκλοπές. Από εκεί ξεκίνησαν όλα.

Υπενθυμίζουμε:

Καραμανλής: ο στόχος των υποκλοπών ήμουν εγώ

(Σάββατο  3 Οκτ 2009)

Τελικά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο Καραμανλής τα είπε όλα σε αυτήν την εκλογική μάχη. Και θα έπρεπε ίσως – για τις ημέρες που έρχονται να ξαναδούμε πιο λεπτομερώς μερικές από τις ομιλίες του και δηλώσεις του και κυρίως την σημειολογία τους. Όπως όταν κάλυψε τον Ζαγορίτη και έδωσε γραμμή «μαυρίσματος» εκείνων που «πλήγωσαν την παράταξη».

Επισημαίνουμε επίσης όσα είπε στην διαδικτυακή συνέντευξή που έδωσε την Πέμπτη, απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών. Και έχουν πολύ μεγάλη σημασία επειδή η μεγάλη στροφή προς τα κάτω της κυβέρνησης αρχίζει με τις υποκλοπές το 2005.

Ερώτηση: Τι απαντάτε σε εκείνους που πιστεύουν ότι είστε δέσμιος συμφερόντων, ειδικά μετά τις υποκλοπές;

Καραμανλής: Ας ξεκινήσω, καταρχήν, με το συγκεκριμένο που θέτετε.

Στις υποκλοπές, φαντάζομαι όλοι το έχουν καταλάβει, ο στόχος ήμουν εγώ. Η Κυβέρνηση βεβαίως και άλλα μέλη της, αλλά ο κύριος στόχος ήμουν εγώ.

Κατά συνέπεια είναι βέβαιο ότι αυτός που τις έκανε ή αυτοί που τις έκαναν, δεν ήθελαν να εξυπηρετήσουν ούτε τα συμφέροντα της χώρας, ούτε τα συμφέροντα της Κυβέρνησης και ακόμα λιγότερο εμού, την δική μου, ας το πούμε, πολιτική.

Εγώ δεν δικαιούμαι να κάνω ούτε υπαινιγμούς ούτε εικασίες, γιατί έχω μία πολύ υπεύθυνη θέση. Κατά συνέπεια, εκείνο που αμέσως επέλεξα να κάνω είναι βαθιά και δικαστική και αστυνομική έρευνα.

Μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε ποιος ή ποιοι το έκαναν, που σημαίνει ότι αυτός ή αυτοί που το έκαναν είχαν πολύ προηγμένη τεχνολογική δυνατότητα. Αυτή είναι η αλήθεια.

Εγώ πιστεύω ότι η αλήθεια θα βγει κάποια στιγμή και θα με δικαιώσει.

Εκείνο, όμως, που θέλω να ξέρουν οι πάντες είναι ότι όχι μόνο υπάρχει κάτι που ξέρω και δεν το λέω, αλλά επαναλαμβάνω ο βασικός στόχος των υποκλοπών, με συγχωρείτε που μιλάω για τον εαυτό μου, ήταν ο ομιλών.

Τώρα στο ευρύτερο ζήτημα.

Ακούστε, εγώ έχω μία άποψη και την έχω πει πολλές φορές και επιμένω σε αυτή και δεν κουνήθηκα ούτε μία σπιθαμή από αυτή. Το να έχεις παραπάνω χρήματα ή το να έχεις ιδιοκτησία σε εφημερίδες, σε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, δεν σου δίνει το δικαίωμα να έχεις μεγαλύτερη επιρροή στα πολιτικά πράγματα της χώρας από κάθε άλλο πολίτη. Την ψήφο σου μόνο έχεις.

1 σχόλιο:

Σταμάτης είπε...

Naxie, λες ότι η επιλογή για εκλογές τον Οκτώβρη υπήρξε καταστροφική. Αν αυτές γίνονταν τον Μάρτιο 2010 με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της Χώρας με πόση διαφορά θα έχανε ο Κ.Καραμανλής και η Ν.Δ.? θα υπήρχαν χρήματα για τις εκλογές, για μισθούς?