slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο συνδικαλιστής Παναγόπουλος

Στον πυρήνα τις αντιπαράθεσης βρίσκεται ο κ. Παναγόπουλος, πρόεδρος του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου, της ΓΣΕΕ. Φωτογραφιζόμενος άλλοτε με πένα Mont Blanc και άλλοτε με κομπολόι στις δημόσιες εμφανίσεις του, ο κ. Παναγόπουλος δέχεται βέλη, ακόμη και εξ οικείων, από το εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος, ως «προκλητική περίπτωση που δημιουργεί εντυπώσεις».
Η πρόκληση, σύμφωνα με συναδέλφους του, είναι σαφώς οικονομική: η συμμετοχή του σε πλείστα όσα διοικητικά συμβούλια φορέων και οργανισμών - με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα, κυρίως με αυτήν του προέδρου της ΓΣΕΕ - εκτοξεύει το ετήσιο εισόδημά του σε ποσό που υπολογίζεται άνω των 150.000 ευρώ.
Με 30ετή θητεία στον συνδικαλισμό ο κ. Παναγόπουλος αναδείχθηκε πρώτη φορά στην διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας το 1998 και στο αξίωμα του προέδρου το 2006. Συμμετέχει στο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας με την απλή συνδικαλιστική του ιδιότητα, ως αιρετός - εξελέγη και πάλι, πριν από οκτώ μήνες - εκπρόσωπος των εργαζομένων (με απόφαση άλλωστε της γενικής συνέλευσης της τράπεζας δεν υπάρχει εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στο ΔΣ).
Η αμοιβή του ανέρχεται σε 80.000 ευρώ το χρόνο. Ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ λαμβάνει μέρος σε ένα από τα πιο ακριβά διοικητικά συμβούλια, αυτό της ΔΕΗ, αμειβόμενος περίπου με 26.000 ευρώ τον χρόνο. Είναι α' αντιπρόεδρος στον ΟΑΕΔ με ποσό που υπολογίζεται σε 40.000 ευρώ, ενώ παράλληλα διατηρεί την ιδιότητα του μέλους στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ευρώπης, με έδρα τις Βρυξέλλες και αμοιβή για κάθε συνεδρίαση περίπου 300 ευρώ την ημέρα, πέραν των αεροπορικών εισιτηρίων.
Τα σχόλια περιττά...

ΜΑΝΩΛΗΣ εξ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: