Το βλέπουμε καθαρά στα δύο μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων, στη Σύρο και στη Νάξο.
Το Νοσοκομείο της Σύρου βρίσκεται σε ακραίο επίπεδο υποστελέχωσης, κάτι που διαπίστωσα και ο ίδιος σε πρόσφατη επίσκεψή μου εκεί. Τα κενά σε βασικές ειδικότητες είναι μεγάλα.
Όλα αυτά στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων.
Η εικόνα δεν αλλάζει και σε ένα άλλο μεγάλο νησί μας, τη Νάξο. Στο νοσοκομείο της Νάξου η κατάσταση είναι η ίδια, με μεγάλες ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών.
Ο αντίλογος της κυβέρνησης είναι ότι προχώρησαν σε προκήρυξη 9 θέσεων γιατρών στη Σύρο και μόλις 2 θέσεων στη Νάξο. Αυτό που δεν μας λένε είναι πόσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για αυτές τις θέσεις και πόσες τελικά θα καλυφθούν.
Γιατί δεν πρόκειται να καλυφθούν όσο δεν υπάρχουν πραγματικά και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς που θα υπηρετήσουν στα νησιά.
Οι νησιώτες δεν ζητούν προνόμια. Ζητούν αυτό που δικαιούται κάθε πολίτης αυτής της χώρας. Να μπορεί να βρει έναν γιατρό όταν τον χρειαστεί, χωρίς να χρειάζεται να μπει σε πλοίο.
Η
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου