Ανοιχτός ο Χάρης Δούκας σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με το κόμμα Τσίπρα ακόμη και με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.«Το ποιος θα είναι αρχηγός, θα καθοριστεί απολύτως από το ποιος θα είναι πρώτος, ποιος θα έχει τη δύναμη» είπε νωρίτερα σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας αναφερόμενος στα μετεκλογικά σενάρια για συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚκαι κόμματος Τσίπρα με σκοπό, όπως είπε, «τη νίκη έναντι του Μητσοτάκη».
Πρόκειται για δήλωση, η οποία προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ενώ σπάει την ομοθυμία στο ΠΑΣΟΚ μετά το συνέδριο και δημιουργεί νέο προβληματισμό στο επιτελείο Ανδρουλάκη.
Ο Χάρης Δούκας ενέπλεξε την τακτική που ακολούθησε ο ίδιος για να κερδίσει στις εκλογές τον Κώστα Μπακογιάννη στον δεύτερο γύρο εκλογών, επικαλούμενος την συνεργασία του με τον Κώστα Ζαχαριάδη, που διατέλεσε στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, επί ΣΥΡΙΖΑκαι ένα πρόσωπο που έχει ανακοινώσει την μετακίνησή του.
Ο Χάρης Δούκας, λοιπόν, είπε: «Ο Κώστας Μπακογιάννης πήρε την πρώτη Κυριακή 41%. Εγώ πήρα 14%. Η παράταξη της Ανοιχτής Πόλης, του κυρίου Ζαχαριάδη, πήρε 13%. Οπότε 14% και 13% κάνει 27%. Τη δεύτερη Κυριακή, παρέμεινε η δική μας παράταξη αυτόνομη, αλλά έκανε μια στρατηγική συνεργασία με τον κύριο Ζαχαριάδη. Και δεν πήραμε 27%. Πήραμε 56%». Με αυτό το σκεπτικό, ο Χάρης Δούκας πρότεινε το ίδιο «μοντέλο» να ακολουθηθεί και σε τυχόν δεύτερες εθνικές εκλογές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου