slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιώτα Χουλιάρα Ο Ιμπραήμ Καλίν, επικεφαλής των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, είχε συνομιλίες με ανώτερα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς

Γιώτα Χουλιάρα  

♦️Στο μεταξύ, χθες Κυριακή, 22 Μαρτίου, στην #Κωνσταντινούπολη, είχαμε συνάντηση του επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών με την ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης #Χαμάς.
📌Πιο συγκεκριμένα, ο Ιμπραήμ #Καλίν, επικεφαλής των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, είχε συνομιλίες με ανώτερα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς σχετικά με την επόμενη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα, όπως ήταν η επίσημη ανακοίνωση. 



📌Ομως, σύμφωνα με αναφορές που έχουν φτάσει στο Geopolitics & Daily News, οι συζητήσεις δεν αφορούσαν τον αφοπλισμό της Χαμάς - που θεωρείται ευρέως βασική προϋπόθεση στις διαπραγματεύσεις για την εκεχειρία. Αντίθετα, η συνάντηση επικεντρώθηκε στην αντίθεση των δύο πλευρών στο #Ισραήλ, στη διευκόλυνση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της #Γάζας και στον συντονισμό των από κοινού αντιδράσεων στις εξελίξεις στη #ΔυτικηΟχθη.

📌Παράλληλα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, η ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ #Ερντογάν για την στήριξη του.

🎯Τα παραπάνω για να μην έχουμε αμφιβολίες τόσο για τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή όσο και για τον ρόλο όσων υποστηρίζουν την Τουρκία και της ενέργειες της.

🎯Θυμίζω πως από την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ η Τουρκία ανέλαβε να σταθεί στο πλευρό της Χαμάς, όπως είχε κάνει και με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, στο πλαίσιο της προσπάθειας της να προβληθεί ως η χώρα που αποτελεί την ομπρέλα των απανταχού μουσουλμάνων και ο Ερντογάν να αναλάβει τον ρόλο του μουσουλμάνου πατερούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: