slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη ιδιοκτήτης ΚΥΔ που δήλωνε δημόσιες εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα στη Θεσσαλία

Ο  Σύντροφος  Νίκος Μπουνάκης

 



Σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που ήταν υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και σήμερα είναι μάλιστα αναπληρωτής του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, παραδέχθηκε ότι εκείνος είναι ιδιοκτήτης του Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) στην Κρήτη το οποίο δηλώνει εκατοντάδες στρέμματα αγροτών στην αποξηραμένη λίμνη Κάρλα της Μαγνησίας μέχρι και σήμερα.


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς ακόμη και σήμερα - παρά την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας -πολλοί συνεχίζουν να δηλώνουν εκτάσεις που δεν τους ανήκουν, προκειμένου να εισπράξουν παράνομες επιδοτήσεις. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 πρόκειται για 3.500 στρέματα κοντά στην Κάρλα που επιστράφηκαν στο δημόσιο καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν να τα καλλιεργήσουν. Ωστόσο επιτήδειοι εντόπισαν την «μαύρη τρύπα» και έκαναν δηλώσεις επί 4 χρόνια - έως και σήμερα - στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να λάβουν παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονταν από ΚΥΔ της Κρήτης, ένα εκ των οποίων ανήκει στον γεωπόνο Νίκο Μπουνάκη, ο οποίος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Proactive Α.Ε. - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων.

Ο ίδιος ο κ. Μπουνάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 παραδέχθηκε το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι έχει γίνει με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες με μισθωτήριο από τον παραγωγό το οποίο προέρχονταν από την ΑΑΔΕ. «Δεν είναι αρμοδιότητα των ΚΥΔ να ελέγχουν την κάθε περίπτωση» απάντησε ο κ. Μπουνάκης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, μιλώντας στο OPEN, αποκάλυψε ότι δηλώνονται από ΚΥΔ στην Κρήτη δημόσιες εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα. «Έκανα έρευνα και διαπίστωσα ότι κατά τα έτη 2022-2025, ένα ΚΥΔ στην Κρήτη δηλώνει εκατοντάδες στρέμματα δημόσιας έκτασης στη λίμνη Κάρλα έναντι δικαιούχων που δεν έχουν καμία σχέση με τον τόπο μας και με τις δηλώσεις αυτές επιδιώκουν να πάρουν επιδοτήσεις», τόνισε ο βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: