slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΚ. 13ος παίκτης του Πανναξιακού και φέτος το Τυροκομείο Πιτταρας...







Η οικογενειακή βραβευμένη επιχείρηση βρίσκεται πάντα στο πλάι του συλλόγου μας.
Ευχαριστούμε από καρδιάς την οικογένεια Πιτταρά!
----------------------
Τυροκομείο Πιτταρά: Ναξιώτικη γραβιέρα για χειροκρότημα
Αλλά και ξινότυρο μεστό, κεφαλοτύρι πικάντικο και άλλοι εκλεκτοί εκπρόσωποι της τυροκομίας της Νάξου, από ένα τυροκομείο με κάθετη παραγωγή.
Ο Νικόλας Πιτταράς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κουρουνοχώρι, έναν όμορφο, παραδοσιακό οικισμό στις Μέλανες της Νάξου. Τη χρονιά που γεννήθηκε, ο πατέρας του αγόρασε μια μοσχίδα για να πίνουν γάλα τα παιδιά του.


«Αγωγιάτης ήταν ο πατέρας μου, κι έφτιαχνε και καμίνια με ασβέστη και κάρβουνο, για να μας μεγαλώσει. Αγόρασε και κάποια στρέμματα που τα δούλευαν με τη μάνα μου, κι ήταν δύσκολα χρόνια. Στο μεταξύ η μια μοσχίδα γέννησε, έκανε μοσχαράκια, κι ο πατέρας δεν πούλησε ποτέ του θηλυκό ζώο.
Τη δεκαετία του ‘80 είχαμε 5 αγελάδες και μέχρι το ‘84 το γάλα το τυροκομούσε η μητέρα μου παραδοσιακά, όπως ήξερε από τους γονείς τους. Από τις αγελάδες και 15 κατσίκες έφτιαχνε αρσενικό – που σήμερα λόγω ΠΟΠ* δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη λέξη, κι έτσι το λένε κεφαλοτύρι.
Κάπως έτσι ο πατέρας μου κατάφερνε να έχει τα αναγκαία για την οικογένεια και τα παιδιά του. Όταν μεγαλώσαμε και ήρθε η ώρα να πάρουμε τον δρόμο μας, ο πατέρας μας ήθελε να μας στείλει να μορφωθούμε. Θα πουλούσε και την τελευταία φουχτιά χώματος που είχε για να σπουδάσουν τα παιδιά του, “για να μην τα κοροϊδεύουν”, έλεγε χαρακτηριστικά ο ίδιος, όπως συνέβαινε σε εκείνον επειδή ήταν του δημοτικού.
Έτσι λοιπόν, από την αγάπη μας για τα ζώα, ο μεγάλος μου αδερφός πήγε να σπουδάσει κτηνιατρική, ο μικρός μου αδερφός επέλεξε ιατρική, κι εγώ τσακωνόμουν με τον πατέρα μου που δεν πήγα να σπουδάσω τελικά».
Πηγή: gastronomos.gr
@ακόλουθοι @κορυφαίοι θαυμαστές Τυροκομείο Πιτταράς @Νικολας Πιτταρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: