slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: Στήνει σκηνικό αυτοθυματοποίησης, αλλά αυτογελοιοποιείται

  Ηλιάνα Χατζηδημητρίου
Για «προσωπική θεατρική παράσταση» κατηγόρησε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τον πρωθυπουργό, μόλις ανέβηκε στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την Προανακριτική για την υπόθεση των Τεμπών, την Τετάρτη (18/6). Και μάλιστα, μία θεατρική παράσταση με «πολιτικούς χορηγούς», όπως είπε, δια της οποίας ο κ. Μητσοτάκης από «απολούμενος» έγινε «επιτιθέμενος».«Η προσπάθεια να μετατρέψει τη σημερινή συζήτηση σε μία προσωπική πολιτική αφήγηση είναι φθηνή και θλιβερή, η ελληνική κοινωνία απαιτεί αλήθεια και δικαιοσύνη κι όχι επικοινωνικά παιχνίδια», είπε ακόμη ο κ. Ανδρουλάκης.

Κατηγόρησε, επίσης, τον κ. Μητσοτάκη ότι «έδεσε τα χέρια» της δικαιοσύνης για την υπόθεση της σύμβασης 717 και ότι έστειλε τον «πιο πιστό του συνεργάτη» για να αλλοιώσει τον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών, χωρίς να ενημερώνει τις δικαστικές αρχές, αλλά με απευθείας αναθέσεις.

Συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τους νόμους που ψηφίζει, ενώ επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει το κράτος ως «λάφυρο».

«Στην απέλπιδα προσπάθεια αυτοθυματοποίησής του, πέτυχε την αυτογελοιοποίησή του», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ενώ προσέθεσε ότι «υπονομεύει τη δικαστική έρευνα που έρχεται στη Βουλή» και θα έπρεπε να ντρέπεται «για τα ψεύδη που ξεστομίζει και την φθηνή προπαγάνδα», εκτρέφοντας τη συνωμοσιολογία και την καχυποψία στην κοινή γνώμη.

«Ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να κάνει μέχρι και τον πραγματογνώμονα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι η ΝΔ κάνει «εσωκομματική ομερτά», όπως και με τις υποκλοπές.

Η Βουλή έχει χρέος να υπηρετήσει την αλήθεια και τη δικαιοσύνη· να διερευνήσει πλήρως την εμπλοκή των πρώην υπουργών Μεταφορών με τραγική κατάληξη την τραγωδία των Τεμπών, είπε στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης.

Ενταφιάζεται η διερεύνηση του κακουργήματος

Δύο σημαντικές διευκρινίσεις, όπως σημείωσε, έκανε ο κ. Ανδρουλάκης, αφήνοντας αιχμές κατά του κυβερνόντος κόμματος ότι «ενταφιάζει την διερεύνηση του κακουργήματος», αντιτιθέμενο στη «σοβαρή και νομικά στέρεη πρόταση του ΠΑΣΟΚ». 

Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι:

1. η επιλογή των πολιτικών προσώπων δεν κρύβει καμιά σκοπιμότητα – γίνεται βάσει των αρμοδιοτήτων

2. το ΠΑΣΟΚ δεν τους αποδίδει πρόθεση ότι ήθελαν να σκοτώσουν ανθρώπους – εξετάζει το κατά πόσο γνώριζαν την επισφάλεια και εξέθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

«Είστε ένα πλυντήριο της διαπλοκής και των πολιτικών ευθυνών της κυβέρνηση της ΝΔ», είπε στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης, καλώντας τους βουλευτές να σταθούν απέναντι απ’ τη συνείδησή τους.

Το Δικαστικό Συμβούλιο επί της ουσίας δεν θα έχει καμία άλλη επιλογή και θα αθωωθεί ο κ. Καραμανλής, εάν απορριφθεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται λέγοντας ότι το ΔΣ μπορεί να αναβαθμίσει την πρόταση, εάν το κρίνει απαραίτητο, αφού το άρθρο 86 επιβάλλει στους δικαστές να διερευνήσουν μέσα στο πλαίσιο που έχει ήδη ορίσει η Βουλή.

Όλα αυτά είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις της ΝΔ», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως κλείνει τα μάτια μπροστά στα στοιχεία του εφέτη ανακριτή, ενώ τόνισε ότι όλοι ήδη γνώριζαν πως το δίκτυο βρισκόταν σε επικίνδυνη κατάσταση ήδη από το 2021, αλλά η πολιτική ηγεσία δεν επέβλεπε και δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα ως όφειλε.

Σαφείς αιχμές άφησε, μάλιστα, και για τον κ. Σπίρτζη, ενώ κάλεσε για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση – που, όπως είπε, «έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια» – να αφήσει, έστω και τώρα, τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Η ανοχή σάς κάνει να αποθρασύνεστε

«Η διαφθορά σας πάει χέρι-χέρι με την ατιμωρησία», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος και στο «σκάνδαλο» του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον θεσμικό αγώνα

Δεν είμαστε σε ουδέτερο χρόνο και πρέπει να κλείσουμε κάθε χαραμάδα κινδύνου μη απόδοσης ευθυνών στα υπαίτια πολιτικά πρόσωπα είπε ο κ. Ανδρουλάκης, καλώντας όλους τους βουλευτές να ψηφίσουν «ναι» στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ.                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια: