Η δικογραφία περιλαμβάβει στοιχεία για την περίοδο από το 2016 έως το 2023, σχετικά με την μη υλοποίηση της σύμβασης 717 και την κατάσταση που υπήρχε στο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Τα στοιχεία προέκυψαν μέσα από τις απολογίες των στελεχών του Υπουργείου, του αναπληρωτή προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών.
Η δικογραφία αποστέλλεται, χωρίς αξιολόγηση και χωρίς ποινικό χαρακτηρισμό. Ωστόσο, φαίνεται να φωτογραφίζεται το αδίκημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος. Ωστόσο, η Βουλή είναι αυτή που θα κρίνει τελικά για ποιο αδίκημα και αν θα παραπέμψει τους αρμόδιους υπουργούς. Μέχρι στιγμής, φαίνεται πως τα ενδεχόμενα αδικήματα για τον κ. Σπίρτζη έχουν παραγραφεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου