slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βορίδης, Κουτνατζής οι αντικαταστάτες Παπασταύρου, Μπρατάκου-Οι νέοι ρόλοι στο Μαξίμου

Με αναβάθμιση του Μάκη Βορίδη και του Στέλιου Κουτνατζή αποφάσισε να καλύψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα κενά των παραιτηθέντων υπουργών, Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου.
Τις ανακοινώσεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας ότι τις αρμοδιότητες του Σταύρου Παπασταύρου αναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης, ενώ του Γιάννη Μπρατάκου ο Στέλιος Κουτνατζής."Με απόφαση του Πρωθυπουργού ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων, και συμμετέχει στον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου. Ο Στέλιος Κουνταντζής ορίζεται ΓΓ του ΠΘ με τις από το νόμο προβλεπόμενες αρμοδιότητες της ΓΓ, καθώς και την επιμέλεια της νομοθετικής ύλης για λογαριασμό του Πρωθυπουργού", αναφέρει η σχετική δήλωση.

Ο Μάκης Βορίδης, που ήταν ήδη υπουργός Επικρατείας, αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων (πχ υπουργικού συμβουλίου) σε συνεργασία με τον Στέλιο Κουτνατζή.

Ο Στέλιος Κουτνατζής δεν γίνεται υφυπουργός Επικρατείας, όπως ήταν ο κ. Μπρατάκος, αλλά επιστρέφει η γενική γραμματεία του πρωθυπουργού που έχει πιο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι τα ήδη υπάρχοντα στελέχη του Μαξίμου, συνεχίζουν με τις αρμοδιότητες που είχαν. Επιπλέον, ο Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των Φορέων που υπάγονται στον πρωθυπουργό (πχ Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία), ενώ ο Θανάσης Κοντογεώργης την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού.

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών.

Η Ελένη Σχινά αναλαμβάνει Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Πρωθυπουργού (μαζί με το αρχείο και το πρωτόκολλο του ΠΘ). 

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, συνεχίζει να έχει τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ, την εκπροσώπηση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: