slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Ο Φώτης (Μαυρομμάτης) έφυγε, ο Γιάννης (Βασιλάκης) ήρθε… (video)

Από naxospress Κείμενο – video: Γιάννης Βλαχάκης  
Εάν κάποιος έλεγε πριν από μερικές εβδομάδες ότι ο Φώτης Μαυρομμάτης δεν θα είναι πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, θα τον έλεγαν “τρελό”…... Με 13 χρόνια στη θέση του προέδρου και ακόμη τέσσερα ως αντιπροέδρου, ο Φώτης Μαυρομμάτης έχει δημιουργήσει το δικό του “μύθο” σε ότι αφορά το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ομως, όλα έχουν ένα τέλος. Και σήμερα Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 όταν ο Δημήτρης Λιανός – Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – ανακοίνωσε την πρότασή του για τη θέση του Προέδρου στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, αρκετοί εξεπλάγησαν.

Ποιος είναι ο διάδοχος; Μα ο 28χρονος Ναυπηγός Μηχανολόγος Γιάννης Βασιλάκης (Κακάβολας) που έρχεται να περπατήσει στο μονοπάτι που είχε δημιουργήσει ο προκάτοχός του. Νεότερος και όχι δικηγόρος. Παράξενό ε;

Αν και όπως είδαμε από τη πρώτη στιγμή, σίγουρα θα είναι αρκετά διαφορετικός όσον αφορά τη προσέγγιση των θεμάτων αλλά και της εκτέλεσης των καθηκόντων του.

Επί της διαδικασίας;

Ο νεοκλεγείς δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμού του δημάρχου, Δημήτρη Λιανού, Γιάννης Βασιλείου Βασιλάκης, με «συν» τα «ναι» όλων των δημοτικών συμβούλων, πλην του Γιάννη Κορρέ (ΚΚΕ) που ψήφισε «λευκό».

Ο κ. Βασιλάκης που καλείται να υπηρετήσει από την θέση του προέδρου του Σώματος τα συμφέροντα των πέντε νησιών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καταλαμβάνει την θέση που επί σειρά τριών τετραετιών (με την ψήφο των συναδέλφων του), υπηρέτησε ο κ. Φώτιος Μαυρομμάτης.

Ας αναφερθεί ότι ο τελευταίος, αναμένεται να καταλάβει θέση αντιδημάρχου με απόφαση του επανεκλεγέντα δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Κατά τα άλλα, η σημερινή ειδική συνεδρίαση του κορυφαίου διοικητικού οργάνου του ημετέρου δήμου κύλησε ομαλά.

Για να αναδείξει στην θέση του αντιπροέδρου του Σώματος, τον δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού (του δευτερονικητή των πρόσφατων δημοτικών εκλογών), Λεονάρδου Χατζηανδρέου, Αντώνη Πιτταρά. Που συγκέντρωσε υπέρ της υποψηφιότητάς του (και αυτός), όλα τα «ναι» των συναδέλφων του, πλην ενός (ο κ. Γιάννης Κορρές, ψήφισε «λευκό»).

Τέλος, για την θέση του Γραμματέα, εκλέχτηκε ο κ. Κορρές με την σύμφωνη γνώμη της συντριπτικής πλειονότητας των συναδέλφων του, πλην του «ναι» των κ. Σέργη και Βαθρακοκοίλη (ψήφισαν «κατά).

Με κάλπη, για την Δ.Ε.

Για την εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής στήθηκε κάλπη, από την οποία «βγήκαν» οι εξής (προταθέντες): Βαθρακοκοίλης Νίκος, Κατσαράς Βαγγέλης, Σέργης Νίκος, Φλεριανός Βασίλης, Χατζηανδρέου Λεονάρδος και Πολυκρέτης Μανώλης (τακτικά μέλη).

Και οι Παντελιάς Βαγγέλης (1ο αναπλ. μέλος), Βιτζηλαίος Γιάννης (2ο αναπλ. μέλος) και Νομικός Νίκος (3ο αναπλ. μέλος). Της Δημοτικής Επιτροπής προεδρεύει ο δήμαρχος, Δημήτρης Λιανός.

Δείτε και το σχετικό video

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: