Από naxospress
ΓαστρονομίαΝάξος & Μικρές Κυκλάδες
Αλλαγές και νέες προκλήσεις. Η Μαρία Πολυκρέτη – πρόεδρος του Πολιτιστικού φορέα “Πολυκρίτη” και ιδρύτρια του θεσμού “Μία βραδιά κάτω από την Ελιά” δεν κάθεται στα ήδη κεκτημένα, αλλά αναζητεί νέες προκλήσεις στο μονοπάτι που έχει δημιουργήσει εδώ και τρία χρόνια…
O βραβευμένος με αστέρι Michelin chef Luca Piscazzi είναι ο επόμενος πρεσβευτής των γαστρονομικών δράσεων που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, στη Νάξο το 2025, όπως ανακοίνωσε η ιδρύτρια του θεσμού “Μια βραδιά κάτω από την ελιά” και πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα “Πολυκρίτη“, κ. Μαρία Πολυκρέτη, σε εκδήλωση στο εστιατόριο Pelagos, στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.
Στην ενδιάμεση αυτή “στάση” στην Αθήνα, η κ. Πολυκρέτη δήλωσε: “Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η αποδοχή της πρόσκλησης από τον chef Luca Piscazzi να εκπροσωπεί το Φεστιβάλ, αλλά και τιμή για ολόκληρο το νησί μας. Ανυπομονούμε να δούμε πώς ο chef θα συνδυάσει την ιταλική γαστρονομική παράδοση και τις άρτιες τεχνικές μαγειρικής που του χάρισαν τα αστέρια Michelin με τα Ναξιώτικα προϊόντα. Είμαστε σίγουροι ότι θα δημιουργήσει μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, η οποία θα προσφέρει στους προσκεκλημένους ένα αξέχαστο βίωμα και προστιθέμενη αξία στη Νάξο”!
Να σημειώσουμε εδώ ότι η κα Πολυκρέτη στη προσωπική της σελίδα ανέφερε επίσης ” Είμαστε χαρούμενοι που όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγκαλιάζουν την προσπάθεια μας για την ανάδειξη του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πλούτου της Νάξου και ιδιαιτέρως συγκινημένοι που κορυφαίοι και αναγνωρισμένοι Σεφ παγκοσμίως ενώνονται μαζί μας θέλοντας να συμβάλουν στην προβολή των ναξιακών προϊόντων και της γαστρονομίας του τόπου μας.
Είναι μεγάλη τιμή όχι μόνο για τον θεσμό αλλά και για το νησί μας που ο βραβευμένος με Michelin star Luca Piscazzi είναι ο νέος πρεσβευτής της γαστρονομίας της Νάξου μέσα από τις δράσεις του πολιτιστικού φορέα «Πολυκρίτη». Η συνεργασία μας ανακοινώθηκε στην εκδήλωση που έγινε χθες Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στο εστιατόριο Pelagos at Four Seasons Astir Palace Hotel Athens
Ευχαριστούμε θερμά τους δημοσιογράφους που παρέστησαν στην εκδήλωση καθώς και την Alpha Bank και τον Γιώργο Βερώνη και την Maria Nafplioti για την ευγενική υποστηρίξη στον θεσμό”.
Ο βραβευμένος chef Luca Piscazzi ανέφερε σχετικά: “Η Νάξος είναι το δεύτερο σπίτι μου, τόσο για δουλειά όσο και για ξεκούραση. Έχω επισκεφθεί πολλές φορές το νησί για τις παραλίες, το καλό φαγητό, το καλό κρασί, τους καλούς φίλους και είναι τιμή μου να συμμετέχω στο Φεστιβάλ και να είμαι πρεσβευτής του. Φέτος πραγματοποιήσαμε εκεί το Pelagos Tour, εξερευνήσαμε πολλά σημεία του νησιού· έχει πολύ ισχυρή παράδοση και οι Ναξιώτες παραγωγοί είναι μοναδικοί. Ανυπομονώ να ανακαλύψω ακόμη περισσότερα κομμάτια του”!
Προσκεκλημένοι στην κλειστή εκδήλωση ήταν δημοσιογράφοι και χορηγοί που στηρίζουν τις δράσεις του πολιτιστικού φορέα “Πολυκρίτη”. Οι καλεσμένοι γεύτηκαν canapés που ετοίμασε ο σεφ ειδικά για την περίσταση, με Ναξιώτικα προϊόντα και συνοδεία κρασιών από το κτήμα Terra Grazia.
Συνεχίζοντας το παράλληλο πρόγραμμα εργαστηρίων που διοργανώνει η “Πολυκρίτη”, τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει μία σειρά εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες με τίτλο “Τα οσφρητικά μονοπάτια της Νάξου”.
Οι συμμετέχοντες θα ακολουθηθούν συγκεκριμένες περιπατητικές διαδρομές, θα αναγνωρίσουν και θα συλλέξουν οργανικές και ανόργανες ύλες (φυτά, χώμα, νερό, κ.ά.) που συνθέτουν το οσφρητικό τοπίο της Νάξου.
Έπειτα, θα επεξεργαστούν τα συλλεχθέντα αντικείμενα και θα δημιουργήσουν έλαια, σαπούνια και κεριά που θα αφηγούνται οσφρητικές “ιστορίες” από τα μονοπάτια του νησιού.
Ταυτόχρονα, θα δημιουργήσουν έναν ψηφιακό χάρτη με τα μονοπάτια, τις μυρωδιές και τα φυτά που θα συναντήσουν κατά τη διάρκεια των περιπατητικών-οσφρητικών διαδρομών.
Τα εργαστήρια αυτά θα υλοποιηθούν από την εικαστικό/ερευνήτρια Ηλέκτρα Σταμπούλου και την αρχιτέκτονα/εικαστικό Σεβαστιάνα Κωνστάκη, και σε συνεργασία με το 1ο ΓΕΛ Νάξου και τον Οδηγισμό Νάξου.
Ο πολιτιστικός φορέας “Πολυκρίτη” ξεκίνησε το 2021 με μια μουσική βραδιά κάτω από τις ελιές.
Το 2022 πραγματοποιήθηκαν τρεις μουσικές και θεατρικές βραδιές και το 2024, μέσα σε τέσσερις ημέρες, φιλοξενήθηκαν πολιτιστικά και γαστρονομικά δρώμενα με καλεσμένους σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Γιάννης Κότσιρας και οι M.O.F. chefs Arnaud Larher και Eulalie Rus.
Επιπλέον, έχει υλοποιήσει, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επαγγελματίες, εργαστήρια φωτογραφίας, δημοσιογραφίας και εικονογράφησης για εφήβους.
Με πληροφορίες από τη σελίδα madamefigaro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου