slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Fwd: Κατάθεση Στεφάνου εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων από τη Κατερίνα Μονογυιού, στο Μνημείο Θυμάτων Κατοχής στη Σύρο

 

 

Κατάθεση Στεφάνου εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων από τη Κατερίνα Μονογυιού,

στο Μνημείο Θυμάτων Κατοχής στη Σύρο

 

Με αφορμή την 11η Οκτωβρίου, ημέρα ιστορικής σημασίας για τη Σύρο, καθώς συμπίπτει με την απελευθέρωση του νησιού από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, πραγματοποιήθηκε σήμερα η Δοξολογία και η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Θυμάτων Κατοχής. Στις 12 Νοεμβρίου του 1997, μετά από πρόταση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, το Δημοτικό Συμβούλιο του τέως Δήμου Ερμούπολης, καθιέρωσε την 11η Οκτωβρίου ως ημέρα τιμής στους ήρωες συμπατριώτες μας και χαρακτήρισε το κτήμα Χαρτουλάρη ως «Χώρο Θυμάτων Κατοχής». Οι φετινές τελετές έγιναν σε κλίμα σεβασμού και συγκίνησης, με την παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων.

Στην Δοξολογία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μυκόνου κ. Δωρόθεος, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της θυσίας των θυμάτων και των αγωνιστών της Κατοχής, καθώς και το διαχρονικό μήνυμα της ελευθερίας και της ειρήνης.

Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Μονογυιού, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο, αποτίνοντας φόρο τιμής στους πεσόντες του νησιού. Σε δήλωση της, η κα Μονογυιού αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία της σημερινής ημέρας, υπογραμμίζοντας ότι η μνήμη της απελευθέρωσης της Σύρου μας υπενθυμίζει το υψηλό τίμημα της ελευθερίας. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων και να εμπνεόμαστε από την αυτοθυσία τους για την υπεράσπιση των διαχρονικών αξιών του ελληνισμού.

"Η 11η Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής και μνήμης για το νησί της Σύρου. Οι θυσίες των προγόνων μας για την απελευθέρωση της πατρίδας αποτελούν αιώνια πηγή έμπνευσης για όλους εμάς," δήλωσε η κα Μονογυιού.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.



Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Email : katerinamonogiou@gmail.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103709461
Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα
http://www.katerinamonogiou.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: