slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρόσκληση στην εκδήλωση των «Βιώσιμων Κυκλάδων» στη Σίφνο



Έχοντας διοργανώσει μία ημερίδα για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες γενικότερα, και έχοντας εισέλθει στο δεύτερο μισό του προγράμματος των «Βιώσιμων Κυκλάδων», είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρώτη μας εκδήλωση στα νησιά.

Στις 31 Οκτωβρίου 2024, θα βρεθούμε στη Σίφνο, στο Ίδρυμα Στυλιανού Πρόκου, για μία ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Δόμηση, τουριστική ανάπτυξη & προστασία της τοπικής κληρονομιάς: Προτάσεις για την επόμενη μέρα».


Πρόσκληση στην εκδήλωση των «Βιώσιμων Κυκλάδων» στη Σίφνο

«Δόμηση, Τουριστική Ανάπτυξη & Τοπική κληρονομιά:

Προτάσεις για την επόμενη μέρα»

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, 17:30 – 20:30
Ίδρυμα Στυλιανού Πρόκου
Απολλωνία Σίφνου







Βασικός σκοπός των εκδηλώσεων μας στα νησιά είναι να δώσουμε βήμα στον τοπικό πληθυσμό να εκφραστεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις λύσεις που ελπίζει να εφαρμοστούν. Θέλουμε οι ντόπιοι να έχουν την ευκαιρία να μεταφέρουν τους προβληματισμούς τους σε αρμόδιους πολιτικούς και αξιωματούχους της κεντρικής εξουσίας, αλλά και επιχειρηματικούς παράγοντες που δραστηριοποιούνται στο νησί. Ο απευθείας διάλογος είναι αναγκαίος για να είναι ενήμερο το κράτος για την κατάσταση στα νησιά και πώς αυτή μπορεί να επηρεαστεί από νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, αλλά και για να υπάρξει η αναγκαία συνεννόηση/αλληλοκατανόηση μεταξύ επίδοξων επενδυτών και τοπικής κοινωνίας.

Η εκδήλωση θα αποτελείται από δύο πάνελ και ανοιχτή συζήτηση. Συντονίζουν ο Γιάννης Παλαιολόγος και ο Τάσος Τέλλογλου. Για όσους δεν καταφέρετε να παρευρεθείτε στο νησί, μπορείτε να μας παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από το κανάλι μας στο YouΤube.

  • Στο πρώτο μέρος «Το θεσμικό πλαίσιο: κενά, αδυναμίες & νέες προσεγγίσεις» θα συμμετάσχουν η δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη, ο γ.γ. Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης και η Κατερίνα Καλαντζοπούλου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

  • Στο δεύτερο μέρος «Αρχιτεκτονικό ύφος, τοπίο & ανάπτυξη» ο Βασίλης Γκοιμίσης, αρχιτέκτων και μέλος Συμβουλίου Χωροταξίας ΕΛΛΕΤ, ο Ανδρέας Καλόγηρος, μηχανικός δομικών έργων ΣΕΛΕΤΕ και η Χριστίνα Δωρή, αρχιτέκτων-μηχανικός, θα συζητήσουν για την πορεία που έχει πάρει η οικοδομική ανάπτυξη στο νησί, τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί και πώς μπορεί να τα διαχειριστεί το νέο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που αυτή τη στιγμή καταρτίζεται.

  • Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, όπου οι κάτοικοι της Σίφνου θα μπορούν να τοποθετηθούν για τα καίρια αυτά ζητήματα και να ζητήσουν απαντήσεις για ερωτήματα που έχουν για το μέλλον του νησιού τους.

Ευχόμαστε να σας δούμε όλους εκεί!

Link της εκδήλωσης: www.sustainablecyclades.gr/events/viosimes-kyklades-imerida-anoichti-ekdilosi-sti-sifno/

Facebook event: www.facebook.com/events/2981230438683679

Οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» είναι ένα δημοσιογραφικό εγχείρημα που εστιάζει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το νησιωτικό σύμπλεγμα του Νοτίου Αιγαίου στην εποχή του υπερ-τουρισμού. Μέσω διεξοδικής και εις βάθος δημοσιογραφικής κάλυψης, φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τα δυσεπίλυτα προβλήματα που συνδέονται με τη νέα αυτή φάση στη ζωή των Κυκλάδων, από την αδυναμία βασικών υποδομών να ανταπεξέλθουν στην πληθυσμιακή έκρηξη του καλοκαιριού ως τις ελλιπείς δημόσιες υπηρεσίες, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και τη διάβρωση τοπικών παραδόσεων. Σκοπός είναι να συμβάλλουμε με έρευνες και δεδομένα στον προβληματισμό των τοπικών κοινωνιών για το πώς μπορούν να ευημερήσουν χωρίς να θυσιάσουν τη μοναδικότητα των νησιών που τα καθιστά τόσο ελκυστικά ως τουριστικούς προορισμούς. Το περιεχόμενό του είναι διαθέσιμο στο κοινό και τα ΜΜΕ για αναδημοσίευση με άδεια Creative Commons (CC-ΒΥ), ώστε να διαδοθεί όσο ευρύτερα γίνεται.

Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2024 Journalism Initiative, All rights reserved.
Επικοινωνία σχετικά με τις δραστηριότητες της Α.Μ.Κ.Ε. Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία

Our mailing address is:
Journalism Initiative
Stisichorou 1
Athina
Athens 106 74
Greece

Προσθέστε μας στο βιβλίο διευθύνσεών σας


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Δεν υπάρχουν σχόλια: