slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα στην Βουλή για εντοπιότητα, ΑΜΕΑ και bonus παραγωγικότητας  



Παρέμβαση έκανε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας στην Βουλή και συγκεκριμένα στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κατά την συζήτηση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Επιτάχυνση προσλήψεων μέσω Α.Σ.Ε.Π.,τροποποιήσεις στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. και στον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων, ρυθμίσεις για το σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και λοιπές διατάξεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης».

 

Ο κ. Φόρτωμας έλαβε τον λόγο προκειμένου να αναδείξει ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου σημαντικές για νησιωτικές περιοχές.Ο βουλευτής αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην διάταξη που ενισχύει την μοριοδότηση της εντοπιότητας ειδικά για νησιωτικές, ορεινές και ηπειρωτικές περιοχές. Πρόκειται για μία διάταξη η οποία αναμφίβολα θα διευκολύνει την στελέχωση δημοσίων φορέων με ανθρώπινο δυναμικό που κατοικεί μόνιμα σε αυτές, δίνοντας έμπρακτη και ρεαλιστική λύση στο ζήτημα της υποστελέχωσης ακόμα και νευραλγικών δομών του δημόσιου τομέα.

 

Ο κ. Φόρτωμας ανέδειξε επίσης την διάταξη που αφορά στους συμπολίτες μας ΑμεΑ, σύμφωνα με την οποία για την κατάταξή τους κατά τη διαδικασία πλήρωσης θέσεων ΑμεΑ προτάσσονται εκείνοι που έχουν επ' αόριστον πιστοποιημένη αναπηρία τουλάχιστον 50% έναντι εκείνων με πιστοποιημένη αναπηρία τουλάχιστον 50% ορισμένης διάρκειας.

 

Τέλος, ο βουλευτής αναφέρθηκε στις διατάξεις με τις οποίες το Υπουργείο Εσωτερικών προβαίνει στην καθιέρωση ενός πάγιου και ολοκληρωμένου συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων, με την απόδοση χρηματικής ανταμοιβής σε υπαλλήλους οι οποίοι έχουν συνδράμει στην υλοποίηση στόχων που τίθενται από τους Υπουργούς ή τους επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών. Η πρόβλεψη αυτή όχι μόνο θα κινητροδοτήσει αλλά και θα ανταμείψει τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα κατά τρόπο έμπρακτο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: