slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η απάντηση του Δ. Καπούνη στους ισχυρισμούς του ΟΠΕΚΕΠΕ

Χθες, Δευτέρα 14/10, μέσω του «Ώρα Ελλάδος» του Open ο ΟΠΕΚΕΠΕ απάντησε στην καταγγελία που έκανε προ ημερών, στην ίδια εκπομπή, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, για το… «πάρτι», όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο ίδιος, που γίνεται εδώ και κάποια χρόνια στον Οργανισμό με απάτες με παράνομες δηλώσεις.

Θυμίζουμε, ότι για να αποδείξει πως άτομα από την υπόλοιπη Ελλάδα δήλωναν στρέμματα που… δεν έχουν στη Νάξο και χωρίς να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος λάμβαναν τις αντίστοιχες επιδοτήσεις (στερώντας αυτά τα χρήματα από Ναξιώτες παραγωγούς), στις 03/10/2023 ο Δ. Καπούνης δήλωσε 7.661 στρέμματα και είδε να λαμβάνει 16.661 ευρώ χωρίς κανέναν έλεγχο! Αφού ανέφερε το γεγονός στον εισαγγελέα και επέστρεψε το ποσό που είχε πάρει, ο ΟΠΕΚΕΠΕ… του έκανε μήνυση με την κατηγορία της απάτης, ωστόσο, μερικές εβδομάδες αργότερα, πάλι δίχως έλεγχο, καταβλήθηκαν στον Δ. Καπούνη άλλες 40.877 ευρώ επειδή υπήρχε ακόμη εκείνη η αίτηση που έκανε το 2023!

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, λοιπόν, μετέφερε, με μήνυμά του στην χθεσινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ότι «ουδέποτε δόθηκαν οι 40.877 ευρώ» στον Δ. Καπούνη και πως ο τελευταίος «πλαστογράφησε έγγραφο Ιεράς Μονής για να γλιτώσει το ΑΤΑΚ», σχολίασε ότι ο Δ. Καπούνης «δυσφήμησε τη χώρα και τον Οργανισμό παγκοσμίως», ενώ τόνισε ότι ο Δ. Καπούνης «μπορεί να χαρακτηριστεί ηθικός αυτουργός καθώς προσκάλεσε, επί της ουσίας, άλλους να ακολουθήσουν την ίδια τακτική για να δείξουν τις αδυναμίες του ΟΠΕΚΕΠΕ».

Στη διάρκεια της σημερινής εκπομπής «Ώρα Ελλάδος», ο Δ. Καπούνης και ο δικηγόρος, Ιωάννης Δέτσης, πήραν βήμα και εξήγησαν τις κινήσεις και τη θέση του Προέδρου της Ε.Α.Σ.

Δείτε το απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: