slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μανώλης Βάβουλας άρθρο υπέρ της εκλογής Δούκα

 


Όπως έχουν κάνει οι περισσότεροι έχω πάρει κι εγώ θέση για την προτίμηση στον επόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό μπορεί να στεναχωρεί ορισμένους συνοδοιπόρους αλλά το θεωρώ υποχρέωση μου και από τα λεγόμενα του θα κριθεί ο κάθε ένας μας.

Επειδή ήμουν και θα είμαι πάντα ΠΑΣΟΚ, θεωρώ πρίν πάμε την Κυριακή στη Κάλπη, να παραθέσω τους προβληματισμούς μου σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές, άποψη μου δεν θα έχουμε πολλές ευκαιρίες ακόμη, αν αναλογιστούμε τι γίνεται στην Ευρώπη.


Πλέον στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι 4 κόμματα της ευρύτερης Δεξιάς ιδεολογίας, το κάθε ένα με δικό του προσανατολισμό αλλά από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων, από την πλευρά της αριστεράς αυτό ήταν σύνηθες δια μέσου των αιώνων στην δημοκρατία. Εκεί εμφανιζόταν η Κεντροαριστερά και μάζευε τα πλήθη σε κυβερνητικούς σχηματισμούς με τους κατάλληλους ηγέτες.


Έχοντας λοιπόν μια Νέα Δημοκρατία που πλέον έχει πέσει η δυναμική της, προσπαθεί και το έχει καταφέρει αν μέρη ιδιαίτερα μέσο των ΜΜΕ αλλά και των σύγχρονων Τσιριμωκων να διαπεράσει στην ελληνική κοινωνία ότι βλέπει προς το κέντρο. Αυτό σε συνδυασμό με τις χαμηλές πτήσεις του ΠΑΣΟΚ στις 3 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις σε εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές και έχοντας ένα ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι του 2015 ή του 2019, δημιουργεί μια πολιτική ανωμαλία που αν δεν την προσέξουμε θα γυρίσουμε σε εκλογική διαδικασία τύπου 1974 με 55% είχε βγει ο Καραμανλής ή πρόσφατα αυτό που έγινε στις Γαλλικές εκλογές.


Θα αναφερθώ πρώτα στην αείμνηστη πρόεδρος μας Φώφη Γεννηματά, που είχε απέναντι της ένα ΣΥΡΙΖΑ του 35% και μια Νέα Δημοκρατία στο 30%, η πρόεδρος μας σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις έφερε αξιοθαύμαστα αποτέλεσμα σε ψήφους σε σχέση με την περίοδο 2021 2024 που είναι ο σημερινός πρόεδρος. Η Φώφη Γεννηματά στις Ευρωεκλογές του Μαϊου πήρε 436.726 ψήφους και δύο μήνες αργότερα τον Ιούλιο του 2019 πήρε 457.623.


Ο σημερινός πρόεδρος τον Μαϊου του 2023 έφερε 200.000 περίπου παραπάνω ψηφοφόρους, τον Ιούνιο έχασε 60.000 από αυτούς και ένα χρόνο μετά έχασε άλλες 110.000 ψηφοφόρους. (Βλέπε σχετικό πίνακα)


Η δικαιολογία ότι η ευρωεκλογές είναι χαλαρή ψήφος δεν ισχύει γιατί χαλαρή ή τιμωρητική ψήφος είναι στο κυβερνών κόμμα, όλα τα άλλα κόμματα προσπαθούν να πάρουν την ψήφο διαμαρτυρίας για να παρουσιαστούν πιο δυνατοί στη Συνέχεια.


Η υποψηφιότητα του Χάρη του Δούκα που νίκησε τον Μπακογιάννη στο Δήμο της Αθήνας, είναι μια φωτεινή ένδειξη ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.


Όλο αυτό το διάστημα προσπάθησε η κυβέρνηση να τον διαβάλει στα μάτια του κόσμου, έστησε ακόμη και κάμερες στο κέντρο της Αθήνας να βρει ποντίκια, διάφοροι ανέβαζαν φωτογραφίες από μια σακούλα σκουπίδια κ.α.


Η ώρα είναι Τώρα Συντρόφισσες και σύντροφοι στο πρόσωπο του Χάρη Δούκα, που μιλάει με την καρδιά του και αναδεικνύει τα προβλήματα και τα βάζει ατζέντα για αύριο, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για την ανάταξη του πολιτικού μας χώρου, σας τα γράφει ένας που δεν θα αναζητήσει θέσεις σε δημαρχιλικια και βουλευτικά αξιώματα λ, αλλά θέλει να δει τον ήλιο να ανατέλλει όπως κι εσείς.


Καλή ψήφο και καλούς αγώνες, το ΠΑΣΟΚ μας χρειάζεται Τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: