slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αντώνης Παγώνης (ΕΞΣ) : Η βραχυχρόνια αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό στην ξενοδοχειία, κι εμείς ζητάμε αντιμετώπιση με ίσους όρους


"Η βραχυχρόνια μίσθωση αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό στην ξενοδοχειία, κι εμείς ως επιχειρηματίες υπόχρεοι σε φόρους κρατικούς, δημοτικούς και σε αυξημένα ενεργειακά κόστη, ζητάμε να αντιμετωπιστεί με τους ίδιους όρους με εμάς" ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον Δημήτρη Πράσσο ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Παγώνης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παγώνης ανέφερε πως έρευνες του ΙΤΕΠ για τη βραχυχρόνια μίσθωση αποδεικνύουν οτι η ξενοδοχειία δεν είναι αυτή που επιβαρύνει τον τουρισμό, αλλά αυτή που δίνει ζωή, προοπτικές και λύσεις, ενώ πέρα από τις οικονομικές υποχρεώσεις που τη διέπουν, ακολουθεί σε όλα προδιαγραφές ασφάλειας, σε αντίθεση με τη βραχυχρόνια, που δεν αποτελεί επαγγελματικό χώρο αλλά σπίτι.

Ο κ. Παγώνης ανέφερε ότι το 2014 τα ξενοδοχεία της Σαντορίνης είχαν 14,5 χιλιάδες κλίνες και σήμερα έχουν 17 χιλιάδες, ενώ η βραχυχρόνια το 2014 ήταν ανύπαρκτη ενώ σήμερα έχει 14,5 χιλιάδες κλίνες στο νησί μας, γεγονός που δείχνει από που προέκυψαν οι πιέσεις στον τουρισμό.

Αναφερόμενος στη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων, ο κ. Παγώνης δεν δίστασε να κάνει λόγο για υποκλοπή έργου των ξενοδοχείων και των ενοικιαζομένων δωματίων, στη βάση του αθέμιτου ανταγωνισμού, μιας και η βραχυχρόνια δεν είναι υπόχρεη σε τέλος διανυκτέρευσης, τέλος παρεπιδημούντων και ενεργειακά κόστη επιχειρήσεων λειτουργώντας ως οικία, πράγματα που οφείλει να ρυθμίσει το κράτος.

Τέλος ο κ. Παγώνης προανήγγειλε την πραγματοποίηση σε συνεργασία με το ΞΕΕ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Μιλάμε για τη ζωή μας" συνέντευξης Τύπου μέσα στον Σεπτέμβρη, όπου θα παρουσιαστούν στοιχεία σχετικά με τα ξενοδοχεία και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Τη συνέντευξη μπορείτε να ακούσετε εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=NS6-73EUsNI






--

Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης - Santorini Hoteliers Association


Το παρόν μήνυμα καθώς και τα συνημμένα αρχεία του είναι εμπιστευτικά και προορίζονται μόνο για τους παραλήπτες τους, οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, με την ηλεκτρονική διεύθυνση να είναι αυτή που είχαν οι ίδιοι  δηλώσει στην Ένωσή μας ή αποτελεί  το κύριο μέιλ της επιχείρησής τους.  Αν λάβατε το μήνυμα από λάθος,  ή εάν δεν επιθυμείτε να συνεχίσουμε να σας στέλνουμε τις ενημερώσεις μας, σας παρακαλούμε να το διαγράψετε και να μας ειδοποιήσετε ώστε να σας διαγράψουμε απο τη λίστα μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: