slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τετραήμερο δράσεων στο νησί μας, για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον, από την Aegean Rebreath


Την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, στις 12 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Πάρου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Πάρου και τον περιβαλλοντικό οργανισμό Aegean Rebreath στο πλαίσιο των τετραήμερων δράσεων που θα υλοποιηθούν από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο νησί μας, για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον.

Στόχος της συνάντησης αποτέλεσε η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την συνεργασία του Δήμου Πάρου με την Aegean Rebreath, τα οφέλη και τις δυνατότητες που προσφέρει το Δίκτυο Μπλε Δήμων στις τοπικές αρχές και στην τοπική κοινωνία.

 

 

Τετραήμερο δράσεων στο νησί μας, για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον, από την Aegean Rebreath


Bάση των επιχειρήσεων της Aegean Rebreath θα αποτελέσει το λιμάνι της Παροικίας. Ο περιβαλλοντικός οργανισμός την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε σχολεία του νησιού μας, για εκπαιδευτικά εργαστήρια, ενώ το Σάββατο από τις 10.00π.μ. έως 19:00   και την Κυριακή από τις 09:30 π.μ. έως 17:30 θα υλοποιηθούν δράσεις καθαρισμού στο λιμάνι, δράσεις ανέλκυσης εγκαταλελειμμένων διχτυών από υφάλους του νησιού και ερευνητικές δραστηριότητες.

Σε συνέχεια της συνάντησης, παραχωρήθηκε συνέντευξη του Δημάρχου Πάρου στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Jazeera σχετικά με τις δράσεις του Δήμου μας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς με σχετική δήλωσή του, αναφέρει:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα τον υπεύθυνο της δράσης κύριο Σαρελάκο. Η επιχείρηση απορρύπανσης του βυθού στο λιμάνι της Παροικίας, πραγματοποιείται στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Πάρου στο Δίκτυο Μπλε Δήμων.

Το θαλάσσιο περιβάλλον αποτελεί πολύτιμη κληρονομιά που πρέπει να προστατεύεται, να διαφυλάσσεται και, εφόσον είναι εφικτό, να αποκαθίσταται μέσω της ανταλλαγής και προώθησης καλών πρακτικών και υλοποίησης κοινών δράσεων. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι μόνο σεβόμενοι το περιβάλλον μπορούμε να έχουμε μέλλον. Οι θάλασσές μας πρέπει και μπορούν να είναι καθαρές αρκεί να συμβάλλουμε όλοι στην αντιμετώπιση του εξαιρετικά μεγάλου προβλήματος των θαλάσσιων απορριμμάτων».

 

 

 

 

Με εκτίμηση,
Το Γραφείο Τύπου 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: