slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εσωκομματική αντιπολίτευση ΝΔ: «Θα υπάρξει συνέχεια» στα μαθήματα «κοινωνικού φιλελευθερισμού»

Αφού ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται με τα εσωκομματικά τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει χρόνο στην προσπάθειά του να μαζέψει τα σπασμένα των ευρωεκλογών, μία ομάδα βουλευτών της ΝΔ αποφάσισε να παίξει το ρόλο της αντιπολίτευσης.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής είχαν ήδη βέβαια αποδοκιμάσει δημόσια ορισμένες επιλογές της κυβέρνησης, ενώ απείχαν κι οι δύο επιδεικτικά από την παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Το Μαξίμου έχει, όμως, μάθει να αποκρούει τις συγκεκριμένες επιθέσεις, λέγοντας το γνωστό «οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να εκφράζουν όποια άποψη επιθυμούν».

Βέβαια να σημειώσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και δήλωσε πως στη ΝΔ είναι «όλα καλά», απέκρουσε την κριτική που δέχεται για τη στροφή στο κέντρο και σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε στη ΔΕΘ απάντησε πως δεν έχει την πρόθεση να κινήσει το κόμμα προς τα δεξιά.

Το έκανε βέβαια εν μέρει με κάποιες κινήσεις του στον ανασχηματισμό και στις επιλογές των νέων γγ των υπουργείων ή του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κομισιόν. Φαίνεται, όμως, πως η εσωκομματική αντιπολίτευση της ΝΔ δεν ικανοποιήθηκε.

Ήρθε έτσι η ερώτηση βουλευτών της ΝΔ προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία ζητούν επιπλέον δράσεις για τα κόκκινα δάνεια και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες, σημειώνοντας πως με όσα έχουν ψηφιστεί δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία. Σημειώνεται επίσης ότι πρέπει να μπουν όρια στους servicers.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Γιόγιακας, Θανάσης Δαβάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Καράογλου, Χρήστος Μπουκώρος, Μάριος Σαλμάς, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Μάξιμος Χαρακόπουλος. Οι βουλευτές θεωρούν ότι όσα ζητούν στην ερώτησή τους είχαν προαναγγελθεί επί υπουργίας Σταϊκούρα και πως ο κ. Χατζηδάκης δεν τα προχώρησε.

Το πιο ενδιαφέρον είναι πως ο Νικήτας Κακλαμάνης ως «εκπρόσωπος» της παραπάνω ομάδας κατέστησε ήδη σαφές πως η συγκεκριμένη ερώτηση είναι μόνο η αρχή. «Θα υπάρξει συνέχεια», τόνισε σε δηλώσεις του σχολιάζοντας πως οι βουλευτές της συμπολίτευσης δεν είναι μόνο για να χειροκροτούν, αλλά και για να βοηθούν την κυβέρνηση να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της, όταν χρειάζεται.

Συμπλήρωσε δε με νόημα πως οι οικονομικοί σύμβουλοι του Πρωθυπουργού ακούνε «κοινωνικός φιλελευθερισμός» και παθαίνουν «πολιτική αλλεργική κνίδωση». Συνεπώς, ως γιατρός αποφάσισε να παρέμβει και βρήκε καλή… καραμανλική παρέα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: