slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός: ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για τη συνεργασία και τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλει για την αύξηση των χρηματοδοτικών εργαλείων στο Νότιο Αιγαίο

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση έργων ύψους 8 εκ. ευρώ από το ΠεΠ Νοτίου Αιγαίου


Τη χρηματοδότηση των έργων που περιλαμβάνονται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου,  ύψους 8 εκ. ευρώ, εξασφάλισε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο ΠεΠ Νοτίου Αιγαίου η Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης Χώρας Νάξου, η οποία διαρθρώνεται σε 4 άξονες στρατηγικής, με στόχο την αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων αλλά και την ανάδειξη και ενίσχυση των δυνατότητων της πόλης.

Τα έργα που περιλαμβάνονται στην εγκεκριμένη πρόταση στοχεύουν στην αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, της προσβασιμότητας και ασφαλούς μετακίνησης των πεζών, στην ενίσχυση του πρασίνου και της προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση κτιρίων και υποδομών και στην ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, αλλά και των κοινωνικών υποδομών και παρεχόμενων υπηρεσιών από τον Δήμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εκπόνηση της ΣΒΑΑ πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις με φορείς και ανοικτή διαβούλευση, ενώ η τελική πρόταση έλαβε την ομόφωνη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την έγκριση της χρηματοδότησης, που θα πάει τη Νάξο ακόμα πιο μπροστά. Τα οφέλη της ΣΒΑΑ δεν αφορούν μόνο στη Χώρα αλλά και σε όλους τους κατοίκους του Δήμου που χρησιμοποιούν και εξυπηρετούνται από τις υποδομές που βρίσκονται στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για τη συνεργασία και τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλει για την αύξηση των χρηματοδοτικών εργαλείων στο Νότιο Αιγαίο, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των νησιωτών. Επίσης, ευχαριστώ θερμά την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Ν. Αιγαίου και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας για τη συνεργασία τους, προκειμένου η προσπάθεια αυτή να έχει αίσια έκβαση», δήλωσε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός.


Δεν υπάρχουν σχόλια: