slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνουν τρόπο να πετάξουν τον Κασσελάκη εκτός εκλογών – Ποιοι φοβούνται ότι θα επανεκλεγεί

 Την ίδια στιγμή που συνεχίζεται ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από κοινωνικά δίκτυα και ΜΜΕ στο παρασκήνιο οι «87» εκτιμώντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πιθανό να εκλεγεί και πάλι πρόεδρος, ψάχνουν ακόμα τρόπο να πετάξουν εκτός κούρσας τον έκπτωτο αρχηγό του κόμματος. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι με τους εσωκομματικούς αντιπάλους που έχει μέχρι σήμερα, ο Κασσελάκης είναι πιθανό στις εσωκομματικές κάλπες να κερδίσει πάλι και μάλιστα με άνεση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα και αν ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του έως το Σάββατο και παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Παππάς από τη ΔΕΘ απέκλεισε το ενδεχόμενο, οι «87» θα θέσουν βέτο στην υποψηφιότητα Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου.

Ισως όχι λόγω της καταγγελίας που έκανε η Κατερίνα Νοτοπούλου ότι υπέστη bullying από τον Στέφανο Κασσελάκη στο παρελθόν, αλλά για κάποιον λόγο που θα πατά στο Καταστατικό, καθώς η ιδέα για διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί.



Την ίδια ώρα, πρέπει να αναφερθεί ότι δυναμώνει και το ρεύμα που στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη. Δεν είναι μόνο τα γνωστά στελέχη στα κανάλια, όπως οι Νίκος Καρανίκας, Ευάγγελος Αντώναρος, Αρης Σπηλιωτόπουλος, Θεοδώρα Τζάκρη κ.ά., αλλά και αρκετές Νομαρχιακές Οργανώσεις και Οργανώσεις Μελών, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες βγάζουν ψηφίσματα υπέρ του Κασσελάκη, επικαλούμενες ψηφοφορίες που έχουν προηγηθεί με αποτελέσματα οριακά ή μη (σ.σ.: σε αρκετές από αυτές τα αποτελέσματα έχουν αμφισβητηθεί).

Στην άλλη πλευρά, οι «87» είναι κοντά στο να δώσουν το χρίσμα στον Σωκράτη Φάμελλο, απομακρύνεται το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Νίκου Φαραντούρη, ο Διονύσης Τεμπονέρας δεν θα είναι -κατά δήλωσή του- υποψήφιος, ενώ ο φερόμενος ως υποψήφιος Απόστολος Γκλέτσος δήλωσε σε πρωινή εκπομπή ότι την περίοδο της κρίσης δεν θα αποδεχόταν Μνημόνιο, αλλά θα γυρίζαμε με απόφασή του στη δραχμή και μία τράπεζα θα γινόταν κρατική. Αξίζει να αναφερθεί ότι την εξαγγελία για κρατικοποίηση τουλάχιστον μίας τράπεζας την είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στο προεκλογικό του πρόγραμμα, την έχει επαναλάβει ο Στέφανος Κασσελάκης και την υποστηρίζει σθεναρά ο Παύλος Πολάκης…

«Μία δράκα κάνει ό,τι θέλει στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χθες ο Ευάγγελος Αντώναρος, που στηρίζει τον κ. Κασσελάκη, και σημείωσε -μιλώντας στο MEGA- ότι εκείνοι που ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής φοβούνται για τις καρέκλες τους και μήπως «βγουν πράγματα στη φόρα».

«Αν τον διαγράψουν, θα είναι η κορυφαία πιο ντροπιαστική πράξη που θα μπορούσαν να κάνουν», είπε ο κ. Αντώναρος και υποστήριξε ότι «ο Κασσελάκης δεν είναι έκπτωτος, αλλά ο νόμιμος πρόεδρος», καταγγέλλοντας ότι «έδωσαν οδοιπορικά στους αμφιταλαντευόμενους για να καταψηφίσουν τον Κασσελάκη στην Κ.Ε.».

Την εκτίμηση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα επανεκλεγεί και με καλύτερο ποσοστό «αν πάμε χωρίς μεθοδεύσεις», εξέφρασε ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος μιλώντας για την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή έκανε λόγο για πολιτικό πραξικόπημα. «Αν δεν έχεις τους συσχετισμούς, δεν βάζεις μπροστά το Καταστατικό. Για να το πω πιο λαϊκά, το Διοικητικό Συμβούλιο ενός σωματείου δεν μπορεί να ακυρώσει τη Γενική Συνέλευση ενός σωματείου. Αρα, η Κεντρική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία είναι κατώτερα όργανα από το Συνέδριο και από την πανελλαδική πράξη εκλογής προέδρου», εξήγησε.
«Το σίριαλ ενός έτους που λέγεται “Καρεκλοκένταυρος ετών 35” τελείωσε. Αυτό που αποδείχθηκε είναι ότι το μόνο που ενδιέφερε τον κ. Κασσελάκη ήταν η καρέκλα του, η χρηματοδότηση από το κράτος για το κόμμα και η περιουσία του κόμματος και αυτά αποδείχθηκαν», αντέτεινε από την άλλη πλευρά ο Χρήστος Σπίρτζης.

Στη δημοσκόπηση της Alco (ALPHA) οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται διχασμένοι, καθώς το 45% δηλώνει ότι η απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για την έκπτωση Κασσελάκη ήταν σωστή και το 45% λανθασμένη, με ένα 10% να επιλέγει να μην απαντήσει. Στην ίδια δημοσκόπηση και στην ερώτηση «με ποιον θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει καλύτερο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές;» το 31% δεν απαντά, το 29% απαντά κανένας, το 11% Τσίπρας, το 10% Κασσελάκης, το 6% Φάμελλος και το 6% Πολάκης. Στο ίδιο ερώτημα, με αυθόρμητες απαντήσεις, ο Στ. Κασσελάκης συγκεντρώνει 31%, ο Α. Τσίπρας 15%, ο Σ. Φάμελλος 9%, ο Ν. Παππάς 7%, ο Π. Πολάκης 6% και η Ολ. Γεροβασίλη 4%.

https://fimotro.gr/syriza-psachnoun-tropo-na-petaxoun-ton-kasselaki-ektos-eklogon-poioi-fovountai-oti-tha-epaneklegei/

Δεν υπάρχουν σχόλια: