slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μεγαλώνει το Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου! – Κ. Φραγκίσκου: “Ξεκινούν οι εργασίες…” – Δ. Λιανός: “Κάναμε το καθήκον μας…

  /kykladitis.gr του Γιαννη Βλαχακη                                       Έφτασε “το πλήρωμα του χρόνου”! 
Απέριττη/λιτή η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα χτες, η Αν. Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου, Καλλίτσα Φραγκίσκου, υπό τον γενικό τίτλο, «Προσθήκη διώροφης πτέρυγας Γ’ με υπόγειο κατ’ επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου” και στην κατάργηση του χώρου  στάθμευσης των οχημάτων στη βόρεια πλευρά του νοσοκομείου (αριστερά του υφιστάμενου κτηρίου) λόγω της έναρξης εκσκαφών στον εν λόγω χώρο.

Να, πώς έχει η σχετική ανακοίνωση:

“Σας ενημερώνουμε ότι σύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 ξεκινούν οι εργασίες για την επέκταση του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου και την ανέγερση νέας πτέρυγας. Λόγω των εργασιών δεν θα είναι εφικτή η στάθμευση των οχημάτων στη βόρεια πλευρά του νοσοκομείου (αριστερά του υφιστάμενου κτηρίου).

Παρακαλούμε για την ενημέρωση και την κατανόησή σας.”

Η προ 3 ετών, σημαντική εξέλιξη…

Στο σημείο αυτό, να αναφερθούν και τα ακόλουθα:

Ο “Κυκλαδίτης”, προ τριών ετών, σε σχετική ανάρτησή του, υπό τον γενικό τίτλο, “Αντί για την κτηριακή επέκταση του νοσοκομείου Νάξου στην οικοπεδική έκταση των εγκαταστάσεων του πρώην «πατατόσπορου», υπερκατασκευή 1ου ορόφου”, σημείωνε:

Σχεδιάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατασκευή 1ου ορόφου (:πανωσήκωμα) στις ήδη υφιστάμενες κτηριακές εγκαταστάσεις του Γ.Ν-Κ.Υγείας Νάξου – «αφού (όπως υποστηρίζεται), η προ ετών εξαγγελθείσα από τον τότε Υπουργό Αγροτικής Αναπτύξεως & Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, παραχώρηση στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού (παρακείμενου) οικοπέδου 2.800 m2 από την ανήκουσα στο Υπουργείο Αγροτικής Αναπτύξεων & Τροφίμων συνολική έκταση – έμεινε στα λόγια»

Αντί για την κτηριακή επέκταση του νοσοκομείου Νάξου στην οικοπεδική έκταση των εγκαταστάσεων του πρώην «πατατόσπορου», υπερκατασκευή 1ου ορόφου…Συγκλίνουσες πληροφορίες επισημαίνουν ότι την αναγκαία/επιβεβλημένη επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου, θα υποστηρίξει οικονομικά ιδιώτης που είναι γνωστός στο νησί της Νάξου και όχι μόνο, για την οικονομική ενίσχυση (και, συνεπώς, αναβάθμιση), κοινωφελούς χαρακτήρα ιδρυμάτων.

Αντί για την κτηριακή επέκταση του νοσοκομείου Νάξου στην οικοπεδική έκταση των εγκαταστάσεων του πρώην «πατατόσπορου», υπερκατασκευή 1ου ορόφου…

Οι ίδιες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι, α) για την υλοποίηση της προαναφερθείσης  πρωτοβουλίας πλήρη ενημέρωση και αγαστή συνεργασία έχει ο «δωρητής» με την εδρεύουσα στην Σύρο Διοίκηση (Μιχ. Ζουλουφός) και στην Νάξο (εδρεύουσα) Υποδιοίκηση (Κ. Φραγκίσκου) του Γ.Ν-Κ.Υ Νάξου και β) το Γ.Ν-Κ.Υ Νάξου προ εβδομάδων επισκέφθηκε ομάδα μηχανικών που θα αναλάβουν την ανέγερση του α’ ορόφου, εν ευθέτω χρόνω…”

Νάξος, 16 Ιουλίου 2024…

Εν ευθέτω χρόνω, λοιπόν…!

  • Γόνος της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου είναι ο βασικός οικονομικός αιμοδότης της επέκτασης/αναβάθμισης του περί ου ο λόγος δημοσίου ιδρύματος υγειονομικής περίθαλψης. (Για την συγκεκριμένη είδηση, προ ετών, λόγο κάναμε από τον “Κυκλαδίτη”.)
  • Με βάση τον εκπονηθέντα σχεδιασμό (α’ φάση) σε ό,τι έχει να κάνει σε σχέση με την πολυαναμενόμενη επέκταση στην νέα πτέρυγα, θα στεγαστούν τα εξωτερικά ιατρεία και το ακτινολογικό τμήμα (στο ισόγειο) και η κλινική (στον 1ο όροφο/πανωσήκωμα).
  • Στην β’ φάση του έργου εντάσσονται α) οι εργασίες κατεδάφισης του παλαιού κτηρίου (προς την πλευρά των κτηριακών εγκαταστάσεων του “Πατατοσπόρου” και του ΚΕΠΠΥΕΛ. Ο συγκεκριμένος χώρος αναμένεται να φιλοξενήσει τον νέο χώρο στάθμευσης οχημάτων) β) το πανωσήκωμα (1ος όροφος) στην νέα πτέρυγα (που θα κατασκευαστεί στον χώρο που μέχρι χτες λειτουργούσε και ως χώρος στάθμευσης οχημάτων) και γ) οι εσωτερικές αναδιαρρυθμίσεις.
  • Σύμφωνα με τον υφιστάμενο Οργανισμό του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου, για το κοινό πρέπει να είναι διαθέσιμες 30 κλίνες. Στο υφιστάμενο κτήριο, λόγω στενότητας χώρου, μέχρι σήμερα λειτουργούν λιγότερες. Και συγκεκριμένα, 19. Αυτός είναι και ο λόγος που οδήγησε στην ανάπτυξη/κατασκευή (της) νέας πτέρυγας.
  • Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται σε περίπου 18 μήνες. Περί τα τέλη του 2025, δηλαδή…

Δ. Λιανός: “Εμείς, κάναμε αυτό που έπρεπε. Το καθήκον μας”

Ζητήσαμε αργά χτες βράδυ, από τον δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό να μας σχολιάσει την τελευταία αυτή εξαιρετικής σημασίας για την δημόσια υγεία/περίθαλψη εξέλιξη.

“Όταν μιλάνε τα έργα, εμείς θα πρέπει να σιωπούμε. Τον πρώτο λόγο στο έργο αυτό, που χωρίς αμφιβολία σημαίνει αναβάθμιση του νοσοκομείου μας, τον είχε και τον έχει η άξια Διοίκηση του νοσοκομείου μας που μόχθησε πραγματικά προς την κατεύθυνση αυτή. Ο στόχος της για βελτίωση των δομών υγείας στο νησί μας, ευοδώνεται. Ωφελημένοι από το έργο του οποίου η υλοποίησή του ξεκινά μέσα στις επόμενες ώρες, θα βγουν οι κάτοικοι της Νάξου και των γύρω νησιών. Πρωτίστως, των νησιών των Μικρών Κυκλάδων, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ενιαίου πολυνησιακού δήμου μας.

Έφτασε "το πλήρωμα του χρόνου"! Μεγαλώνει το Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου! - Κ. Φραγκίσκου: "Ξεκινούν οι εργασίες..." - Δ. Λιανός: "Κάναμε το καθήκον μας..."

Εμείς, ως Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, κάναμε αυτό που προεκλογικά είχαμε υποσχεθεί στον λαό της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Θυμίζω ότι στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, δώσαμε το στίγμα της πολιτικής, που εξαρχής ήμασταν αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε. Μιλήσαμε μέσα από αυτό, για παροχή οικονομικών κινήτρων στο ιατρικό προσωπικό και επέκταση του νοσοκομείου. “Εμείς, κάναμε αυτό που έπρεπε. Το καθήκον μας. Αυτό που είχαμε υποσχεθεί στους συνδημότες μας, δηλαδή.”

 

 

 

 

 

-Δεν ήταν δύσκολο να εντοπίσουμε στο αρχείο μας, το παρακάτω χαρακτηριστικό απόσπασμα από το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης “Ενωμένοι Μπορούμε” – Δ. Λιανός:

Έφτασε "το πλήρωμα του χρόνου"! Μεγαλώνει το Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου! - Κ. Φραγκίσκου: "Ξεκινούν οι εργασίες..." - Δ. Λιανός: "Κάναμε το καθήκον μας..."

 

 

 

About The Author

Δεν υπάρχουν σχόλια: