slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών (ΕΚΜ) : Τιμή στον Κυκλαδίτη (Σίφνιο) ήρωα Κων/νο Ισχόμαχο, ήρωα της Θεσσαλικής Επανάστασης του 1878


Τιμή στον Κυκλαδίτη (Σίφνιο) ήρωα Κων/νο Ισχόμαχο, ήρωα της Θεσσαλικής Επανάστασης του 1878


Δημοσιεύτηκε24 ώρες πριν





Flipboard


Reddit


Pinterest


Whatsapp


Email

Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών (ΕΚΜ) έλαβε από το μέλος της κ. Αλκιβιάδη Λεμπέση το εξής πληροφοριακό υλικό σχετικά με την τιμητική εκδήλωση για τη Θεσσαλική Επανάσταση του 1878 και τον Γενικό Αρχηγό της Κων/νο Ισχόμαχο και με παράθεση Δελτίου Τύπου και του Συνδέσμου Σιφνίων.


Προς τον Πρόεδρο της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών Καθηγητή κ. Δημήτριο Κορρέ.

 Αγαπητέ Πρόεδρε,

Οι Κυκλάδες ετίμησαν τους Θεσσαλούς μέσα από μια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Γενικό Αρχηγό της Θεσσαλικής Επανάστασης του 1878 Κων/νο Ισχόμαχο, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση στο Λουτρό Σοφάδων Καρδίτσης. Εφετινός προσκεκλημένος και κύριος ομιλητής ήταν ο υποφαινόμενος εταίρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών (ΕΚΜ), που παρουσίασε άγνωστα μέχρι τούδε ιστορικά στοιχεία για τον "Μυστηρήρωα" αυτόν. Στοιχεία που τον συνδέουν πλέον με την Σίφνο, όπου πρωτοείδε το φως  και με την οποία αργότερα συνδέθηκε περαιτέρω μέσα από τον γάμο του με την Ιουλία Προβελεγγίου, αδελφή του ποιητή. Η απόδοση τιμών στον Κ. Ισχόμαχο συνεχίστηκε με επιμνημόσυνη δέηση από τον Σύνδεσμο Σιφνίων στον τάφο του, που εντοπίστηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.     

 Ίσως το θέμα αυτό να ενδιαφέρει τα μέλη της ΕΚΜ και επισυνάπτω το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο πατριωτικός Σύνδεσμος Σιφνίων. Σε αυτό αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και ο ιντερνετικός σύνδεσμος, όπου μπορούν να παρακολουθήσουν την όλη εκδήλωση (και την εκτός κειμένου ομιλία, φυσικά, διαρκείας 43 λεπτών), που μεταδόθηκε ζωντανά.

 Σε περίπτωση που βρίσκετε το θέμα ενδιαφέρον, θα παρακαλούσα να το μοιραστείτε με τα μέλη της ΕΚΜ και ακόμη περισσότερο να χρησιμοποιήσει ο Σύνδεσμος Σιφνίων τις καλές υπηρεσίες σας για προώθηση του Δελτίου τύπου σε κυκλαδικά μέσα, όπως επί παραδείγματι, στο NAXOSTIMES κλπ.

Με τις εκ των προτέρων ευχαριστίες μας

Για τον Σύνδεσμο Σιφνίων

Αλκιβ. Ν. Λεμπέσης


Χωρίς ιούς.www.avast.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: