slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άδωνις Γεωργιάδης Άδωνις Γεωργιάδης: Διπλοί Μισθοί, Δωρεάν Στέγη και Νέα Κίνητρα για Γιατρούς στα Νησιά

Η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αποφασισμένες να βελτιώσουν άμεσα τις συνθήκες εργασίας στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, προχωρούν με νέα μέτρα για την προσέλκυση γιατρών. Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, πρόκειται να καταθέσει άμεσα το επόμενο διάστημα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που αυξάνει τα οικονομικά και άλλα κίνητρα για τους εργαζόμενους του ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η χορήγηση επιμισθίου ύψους 2.100 ευρώ, η παροχή δωρεάν στέγης και η δυνατότητα εκτέλεσης ιδιωτικού έργου παράλληλα με τη δημόσια εργασία, είτε σε ιδιωτικές κλινικές είτε στο ιδιωτικό ιατρείο τους. Τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στο να κάνουν πιο ελκυστική τη μετακίνηση από τα νοσοκομεία των αστικών κέντρων στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές.Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, οΆδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Θα είμαστε καλύτερα από πέρυσι στα νησιά. Είμαστε καλύτερα οργανωμένοι, αν και δεν σημαίνει ότι θα είμαστε ιδανικά. Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσίασα μια νέα διάταξη που αυξάνει το κίνητρο για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που θέλουν να εργαστούν σε νησί το καλοκαίρι. Θα τους δίνουμε 2.100 ευρώ επιπλέον του μισθού τους και κάθε δήμος θα μπορεί να πληρώνει και την έξτρα κατοικία τους, προσφέροντας δωρεάν στέγη και έναν επιπλέον μισθό».

Ο Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι οι νέες ρυθμίσεις θα ψηφιστούν άμεσα από τη Βουλή και υπογράμμισε: «Υπάρχει έλλειμμα γιατρών. Πολλοί θεωρούν ότι η εργασία σε νησί μειώνει τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Με αυτά τα μέτρα, αυξάνουμε τα κίνητρα και συνεργαζόμαστε με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για να κάνουμε πιο ελκυστική την επιλογή ενός νησιού ή μιας απομακρυσμένης περιοχής».

Η κυβέρνηση σκοπεύει επίσης να αναθεωρήσει τον χάρτη των άγονων περιοχών και στην ηπειρωτική χώρα, όπου υπάρχει σημαντικό πρόβλημα προσέλκυσης γιατρών. «Αυτή είναι μια δυναμική προσπάθεια. Δεν μας απασχολεί μόνο, αλλά αντίθετα, προχωράμε με αποφασιστικότητα», κατέληξε ο Υπουργός Υγείας.

/ Πολιτική / Από 

Δεν υπάρχουν σχόλια: