slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διοικητής Νοσοκομείου Σύρου : Λυπόμαστε που υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι το Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο» θα πρέπει να παραμείνει στάσιμο… Ευτυχώς είναι μειονότητα.

Καθησυχαστικός διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου για την ομαλή λειτουργία της Παθολογικής κλινικής. Ανακοίνωση του διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου, Νίκου Ρούσα για τη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Σύρου, σε συνάρτηση με την εξέλιξη έργου που υλοποιείται στο Βαρδάκειο και Πρώιο.


Η ανακοίνωση

Σε απάντηση δημοσιευμάτων σχετικά με την αναστολή λειτουργείας της Παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου η διοίκηση του Νοσοκομείου θα ήθελε να διευκρινίσει, ώστε να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις τα εξής:

1. Το Γενικό Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο» το πρώτο ιδρυθέν νοσοκομείο της ελεύθερης Ελλάδος, επιλέχθηκε να αναβαθμίσει τις κτηριακές του εγκαταστάσεις με χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η παραπάνω χρηματοδότηση άνω των 900.000 ευρώ προβλέπει την δημιουργία καινούργιων μπάνιων στους θαλάμου νοσηλείας καθώς και εργασίες τοιχοποιίας, τοποθέτηση καινούργιων πατωμάτων και οροφών.

Είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που διαδραματίζονται στο ίδρυμά μας, που μαζί με την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου ( θερμοπρόσωψη, ενεργειακά κουφώματα, τοποθέτηση ηλεκτρικών συσσωρευτών ) που έχει προγραμματισθεί και δημοπρατηθεί ( κόστος 5.000.000ευρώ) θα αλλάξει ριζικά το νοσοκομείο μας δίνοντας στους πολίτες των Κυκλάδων, αλλά και των τουριστών που μας επισκέπτονται ένα σύγχρονο, αξιόπιστο με πράσινο αποτύπωμα Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο.

2. Για να επιτελεστούν όλες οι παραπάνω εργασίες εξασφαλίζοντας τόσο την ασφάλεια, αλλά και την ηρεμία των ασθενών μας, η Διοίκηση μετά από συνάντηση που υπήρξε με όλους τους Διευθυντές κλινικών αποφάσισε την μετακίνηση των είκοσι οκτώ (28) κρεβατιών της παθολογικής κλινικής σε χώρους που στεγάζονται άλλες κλινικές (Χειρουργική, Μαιευτική, Παιδιατρική) καθώς και τη δημιουργία θαλάμων νοσηλείας σε υφιστάμενος χώρους που τηρούν όλες τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένας θάλαμος νοσηλείας ( οξυγόνο, κενό αέρος). Με αυτό τον τρόπο την Δευτέρα 17.06.2024 με την έναρξη των εργασιών όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς της παθολογικής κλινικής σε σύνολο είκοσι τρεις (23) είχαν μεταφερθεί σε κατάλληλες κλίνες.

3. Οι θάλαμοι νοσηλείας της καρδιολογική κλινική δεν έχουν μετακινηθεί από την αρχική τους τοποθέτηση αφού καταλαμβάνουν χώρο στην πτέρυγα που δεν γίνονται εργασίες ενώ η στεφανιαία μονάδα (3 κρεβάτια ) έχει μεταφερθεί αυτούσια μαζί με όλο τον εξοπλισμό της (αναπνευστήρες, monitoring, κρεβάτια) σε κατάλληλο χώρο, χωρίς να υποστεί καμία μείωση κλινών ή διακοπή λειτουργείας.

4. Η δυναμικότητα του νοσοκομείου μαζί με την ακούραστη στήριξη της πλειονότητας των εργαζομένων του νοσοκομείου (Τεχνικό, Διοικητικό, Νοσηλευτικό και Ιατρικό προσωπικό), που έχουν ενστερνισθεί την αλλαγή που θα προσδώσουν όλες οι παραπάνω αναφερόμενες εργασίες στο Νοσοκομείο μας, δουλεύει για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Λυπόμαστε που υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι το Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο» θα πρέπει να παραμείνει στάσιμο… Ευτυχώς είναι μειονότητα.

Η πλειοψηφία ζητά, θέλει και θα έχει ένα σύγχρονο νοσοκομείο.






Η πλειοψηφία ζητά, θέλει και θα έχει ένα σύγχρονο νοσοκομείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: