slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευρωεκλογές 2024: Τα χαµηλά νούµερα σε Αρκαδία, Μεσσηνία και η ενόχληση του Μητσοτάκη από τις κινήσεις Σαμαρά


Από κάτι άλλες τώρα δηµοσκοπήσεις που έχω δει, διαισθάνοµαι ότι έχει πιάσει τόπο η δουλειά που κάνει όλο αυτό το διάστηµα ο πρόεδρος Αντώνης Σαµαράς. Μόνο έτσι µπορώ να εξηγήσω το γεγονός ότι σε δύο νοµούς της Πελοποννήσου, τη γενέτειρά του, τη Μεσσηνία, και την Αρκαδία, όπου εκλέγεται βουλευτής ο φιλοσαµαρικός Κώστας Βλάσης, η Ν.∆. δείχνει να καταγράφει αξιοσηµείωτες απώλειες σε σχέση µε τα αποτελέσµατα που είχε καταφέρει σε βουλευτικές και αυτοδιοικητικές, τότε που ο πρώην πρωθυπουργός ακολουθούσε µια πιο συνεπή προς τον αρχηγό Κυριάκο στρατηγική.

Στους δύο αυτούς νοµούς, εκτός από τις απώλειες της Ν.∆., διαπιστώνω και µια σχετικά µεγαλύτερη δυναµική, των ∆ηµοκρατών του Λοβέρδου, όπως και των Βελόπουλου και «Νίκης». Μπορεί να είναι και τυχαίο, αν και βοά η πιάτσα ότι ο Σαµαράς δεν αποτρέπει όσους από τους πολιτικούς φίλους του τού λένε ότι θα ψηφίσουν είτε τον πρώην ΠΑΣΟΚο Λοβέρδο είτε τη «Νίκη» των σταυροκοπηµένων, επειδή έχουν ενθουσιαστεί όχι από τις αναφορές στον Παΐσιο και τους άλλους αγίους όσο από την παρουσία του σεισµολόγου Τσελέντη.

Εκτός από µένα, αν κρίνω από την απόφαση του Μητσοτάκη να µην επισκεφθεί Μεσσηνία και Αρκαδία, αντίστοιχα νούµερα µε αυτά που είδαν τα µατάκια µου φαίνεται ότι βλέπουν και στο Μαξίµου. Μάλιστα, θεωρώ, από τα λίγα που µπορώ να πιάσω στον (προεκλογικό) αέρα, πως ο πρωθυπουργός εσχάτως είναι σφόδρα ενοχληµένος µε τα όσα ακούει και µαθαίνει ότι κάνει και λέει ο Σαµαράς.

*Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά»

Δείτε το άρθρο στο Parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: