slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευρωεκλογές 2024: To Politico «βλέπει» 9 έδρες για τη ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο -Πώς θα μοιραστούν οι υπόλοιπες


Λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές 2024, το Politico κάνει μια εκτίμηση για τα πρόσωπα που θα εκλεγούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Κυριακή.


«Class of 2024: Γνωρίστε τους επόμενους ευρωβουλευτές της ΕΕ», τιτλοφορείται το άρθρο του Politico, που κατήρτισε λίστα με πρόσωπα τα οποία εκτιμά ότι μπορεί -βάσει πιθανοτήτων και πολλών επιφυλάξεων, όπως γράφει- να εκλεγούν την Κυριακή.


Όπως σημειώνει το Politico, επικαλούμενο δημοσκοπήσεις, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «βρίσκεται σε πορεία απότομης μετατόπισης προς τα δεξιά. Ο αριθμός των ακροδεξιών ευρωβουλευτών μπορεί να ξεπεράσει τον αριθμό των ευρωβουλευτών του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και οι εικασίες είναι πολλές σχετικά με το ποιοι συνασπισμοί θα μπορούσαν να προκύψουν μετά τις 9 Ιουνίου».


Σε ορισμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, το Politico δεν αναφέρει ονόματα αλλά το κόμμα, λόγω των διαφορετικών συστημάτων ψηφοφορίας.


Ευρωεκλογές 2024: Η εκτίμηση του Politico για το πώς θα μοιραστούν οι έδρες της Ελλάδας


Tο Politico αναμένει λοιπόν οι 21 έδρες της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μοιραστούν ως εξής: 9 έδρες η Νέα Δημοκρατία, 4 ο ΣΥΡΙΖΑ, 3 το ΠΑΣΟΚ, από 2 το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση και 1 η Πλεύση Ελευθερίας.








Twitter Facebook
Ανταλλαγή




Tags Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια: