slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Αστεία και βαθιά προσβλητικά όσα λέγονται για τα Τέμπη

© Παρέχεται από: enikos.gr
«Αστεία και βαθιά προσβλητικά» χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τα όσα λέγονται από την αντιπολίτευση για συγκάλυψη στην τραγωδία των Τεμπών και «μπάζωμα» στον χώρο, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.«Έχω απαντήσει πάρα πολλές φορές για το ζήτημα αυτό. Η υπόθεση των Τεμπών είναι στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη έχει κινηθεί με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς απ’ ό,τι στο παρελθόν. Έχουμε 34 κατηγορούμενους. Κάποιοι είναι προφυλακισμένοι. Η κυβέρνηση έχει διευκολύνει τη Δικαιοσύνη ώστε η δική αυτή να διεξαχθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα, έχοντας όμως στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Σωστά ζήτησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεύτερη πραγματογνωμοσύνη, για να απαντηθούν όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας και τα fake news που διακινούνται για το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία. Και λυπάμαι πραγματικά γιατί “κάποιοι”, μέσα στην απελπισία τους, αναγκάζονται να ξανακάνουν θέμα τα Τέμπη, τρεις μέρες πριν από τις εκλογές».

Όπως είπε στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, «ξέρετε, και εγώ επικοινωνώ με συγγενείς. Δεν το διαφημίζω και δεν το προβάλλω κάθε φορά που γίνεται. Είναι άνθρωποι πάρα πολύ πονεμένοι και από τη στιγμή που ζητούν από εμένα να τους μιλήσω, να τους εξηγήσω τη δική μου άποψη, έχω μια υποχρέωση να το κάνω. Αλλά φτάνει πια με αυτή την κομματική εργαλειοποίηση του πόνου, ειδικά σε μία εποχή που η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει να πει και απολύτως τίποτα άλλο».

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει εάν προκύψουν από τη Δικαιοσύνη και σταλούν στη Βουλή ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, απάντησε: «Κοιτάξτε να δείτε, η Βουλή έχει υποχρέωση, από τη στιγμή που οποιοδήποτε κόμμα ζητήσει, με συγκεκριμένο κατηγορητήριο, να γίνει συζήτηση για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, να το κάνει αμέσως. Και θα το κάνουμε αμέσως. Περιμένω, όμως, από την αντιπολίτευση… για να γίνει αυτό, να στοιχειοθετήσει, εάν υπάρχει πραγματικά, κατηγορητήριο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: