slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στη Βουλή τo ελληνοαμερικάνικο ενοριακό σχολείο A. FANTIS με την παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ

Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς είχε την εξαιρετική χαρά να υποδεχθεί στην Βουλή μαθητές, γονείς και καθηγητές του σχολείου A. FANTIS SCHOOL του Καθεδρικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης που εδρεύει στο Brooklyn Νέας Υόρκης.



Οι μαθητές του σχολείου συνοδευόμενοι από τον Πατέρα Ευαγόρα, Ιερατικό Προϊστάμενο της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, καθηγητές και τους γονείς των μαθητών, βρέθηκαν στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό προσκλήθηκαν από τον κ. Φόρτωμα, να επισκεφθούν την Βουλή των Ελλήνων, να ξεναγηθούν στην έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά» καθώς και στο κτήριο και να γνωρίσουν την ιστορία του, αλλά και να παρακολουθήσουν από τα θεωρεία τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Την επίσκεψη των μαθητών τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος καλωσόρισε μαθητές, γονείς κα εκπαιδευτικούς και να τους απηύθυνε χαιρετισμό.

Στην ομιλία του προς τα παιδιά, τους συνοδούς γονείς και τους καθηγητές του σχολείου, ο κ. Πρέσβης ανέπτυξε την επίδραση της αρχαίας Ελλάδας και δη της αρχαίας Αθήνας στο παγκόσμιο πνεύμα, αναφερόμενος ειδικά στην προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στις τέχνες και τις επιστήμες. Επεσήμανε επίσης, το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των παιδιών αυτών στο να αποτελέσουν πρέσβεις του ελληνικού πολιτισμού. Ο βουλευτής καλωσόρισε τους μαθητές εξηγώντας τον ρόλο και την σημασία της Βουλής για την δημοκρατία και το έργο που επιτελείται από την Βουλή και τους βουλευτές.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Μας γεμίζει χαρά και συγκίνηση η υποδοχή στο ναό της Δημοκρατίας μας, των ελληνόπουλων της διασποράς αλλά και Αμερικανών μαθητών, οι οποίοι αποτελούν την πιο ζωντανή ελπίδα για την ενίσχυση και διάδοση των αξιών, της γλώσσας και του πολιτισμού μας. Οι επισκέψεις αυτές καθιστούν ορατή την κοινή κλωστή που ενώνει τους Έλληνες που κατοικούν στην Ελλάδα, όχι μόνο με τους Έλληνες που βρίσκονται σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και με όσους αν και μη Έλληνες μετέχουν σε προγράμματα της ελληνικής παιδείας. Οφείλω να ευχαριστήσω τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην χώρα μας, κ. Τζορτζ Τσούνη για την τιμητική του παρουσία, αλλά και τα πολύ θερμά και ουσιαστικά λόγια που απηύθυνε στους παρισταμένους. Τέλος, ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ ανήκει στον Πατέρα Ευαγόρα, Ιερατικό Προϊστάμενο της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, για όλη την συνεργασία του για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης».  

Πρέσβης ΗΠΑΣχολεία A. FANTIS

Δεν υπάρχουν σχόλια: