slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ : ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ EXPRESS VISA

Η Κάλυμνος, η Λήμνος, η Κως, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Λέρος, η Ρόδος, η Σύμη και το Καστελόριζο, είναι τα 10 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τα οποία οι Τούρκοι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται στο πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας ταχείας χορήγησης βίζα μεταξύ Ελλάδας –Τουρκίας.


Πρόκειται για 7ημερη βίζα, με ειδική σφραγίδα που μπαίνει πάνω στο διαβατήριο, ενώ δεν μπορεί να φύγει κανείς από την Ελλάδα και να ταξιδέψει αλλού.


Στο μέτρο της express visa, δεν συμπεριλήφθηκε η Πάτμος.


Το νησί της Αποκάλυψης, αποτελεί μια εκ των ναυαρχίδων του τουρισμού της χώρας μας. Ο τουρισμός στο νησί, αποτελεί την πιο σημαντική πηγή εσόδων, καθώς μετά την τουριστική σεζόν, η οποία είναι χρονικά περιορισμένη, η οικονομική δραστηριότητα παύει εντελώς.


Η κρουαζιέρα, η οποία ανέκαθεν αποτελούσε οικονομική ανάσα, έχει ξεκινήσει φέτος πολύ υποτονικά, σε σημείο ανησυχητικό.


Οι επισκέπτες από την Τουρκία, έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν σημαντικά και το νησί της Πάτμου με την προτίμησή τους.


Να τονίσουμε δε πως το νησί διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο ευεργετικό μέτρο (ζώνη Σέγκεν, πορθμείο, τελωνείο).


Καλούμε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Καιρίδη, να κάνει δεκτό το αίτημα των κατοίκων της Πάτμου και να την συμπεριλάβει ΑΜΕΣΑ στα νησιά που εφαρμόζεται το μέτρο.







Ρόδος, 28.5.2024





Δεν υπάρχουν σχόλια: