slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αν δεν μπορείς να περάσεις ούτε τον Κασσελάκη…

Ανεμοδείκτης
Γράφει ο Άγγελος Κωβαίοςnull
Το κύμα των δημοσκοπήσεων της εβδομάδας δεν το λες και αδιάφορο, έστω και αν λίγο πολύ επιβεβαιώνει αυτά που όλοι βλέπουν και αντιλαμβάνονται, με την επιφύλαξη πάντα των «βουβών» εκπλήξεων.
Ο Μητσοτάκης φαίνεται να πιάνει τα ποσοστά που έχει βάλει ως στόχο, ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να παραμένει δεύτερος, το ΠαΣοΚ αγκομαχά και οι «μικροί» δείχνουν να έχουν ελπίδες για μία έδρα στην ευρωβουλή. Υπάρχει όμως ένα στοιχείο στις έρευνες, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είναι κοινό και κάποιον θα έπρεπε να ανησυχεί. 

Αυτό αφορά την - κατά τα άλλα άκαιρη - ερώτηση για την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Εκεί ο Μητσοτάκης παραμένει κυρίαρχος με ποσοστά που ίσως και να πλησιάσουν ή πάντως να υποδεικνύουν το ποσοστό της ΝΔ στις προσεχείς κάλπες (και μάλιστα με ανοδική τάση). Ο Κασσελάκης είναι σταθερά δεύτερος με ποσοστά που συμπίπτουν με τα αντίστοιχα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το θέμα είναι ο Ανδρουλάκης, ο οποίος στο ίδιο ερώτημα εμφανίζει υποχώρηση και κινείται κάτω από τα ποσοστά του ΠαΣοΚ και χαμηλότερα από 10%. 

Με λίγα λόγια, στο ΠαΣοΚ δεν σαλεύει τίποτε και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, αν δεν μπορείς να περάσεις τον Κασσελάκη, άντε να περάσεις τον Μητσοτάκη… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: