slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι ελλείψεις προσωπικού στον τουρισμό θέμα στο Action 24. Α. Παγώνης : Υπάρχουν ελλείψεις σε όλο το φάσμα του τουρισμού

Οι ελλείψεις προσωπικού στον τουρισμό αποτέλεσε θέμα του δελτίου ειδήσεων του καναλιού Action 24, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες στο πως θα ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις στις απαιτήσεις της καλοκαιρινής περιόδου η οποία μάλιστα προβλέπεται με αυξημένη επισκεψιμότητα, μιας και οι ελλείψεις φτάνουν στις 80.000 με τάση μάλιστα αύξησης.

Συγκεκριμένα αυτό τον αριθμό των 80.000 ανέφερε ο Γιώργος Χοτζόγλου πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων επισιτισμού τουρισμού, εκτιμώντας παράλληλα πως οι ελλείψεις θα αυξηθούν μετά τον πρώτο μήνα εργασίας λόγω παραιτήσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το 2023 στον τουρισμό ήταν κενή 1 στις 5 θέσεις εργασίας, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να υπολογίζουν τις ελλείψεις στις 53.200.

Στη Μύκονο οι ελλείψεις φέτος υπολογίζονται στο 20% κυρίως σε βοηθητικές θέσεις εργασίας.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Παγώνης στο δελτίο του Action 24 ανέφερε πως "Στη Σαντορίνη υπάρχει έλλειψη σε όλο το φάσμα που έχει να κάνει με τον τουρισμό. Και στο επισιτισμό, και στα ξενοδοχεία, και στις υπηρεσίες. Κι όταν υπάρχει η έλλειψη αυτή σε βασικές ειδικότητες, δεν θα μπορούμε να προσφέρουμε κάποιες υπηρεσίες."

Το βίντεο του δελτίου μπορείτε να δείτε στο λίνκ εδω με το θέμα του τουρισμού να ξεκινά στο 24.50

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&feature=shared&v=kjK9Cn4B_J4


--

Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης - Santorini Hoteliers Association


Το παρόν μήνυμα καθώς και τα συνημμένα αρχεία του είναι εμπιστευτικά και προορίζονται μόνο για τους παραλήπτες τους, οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, με την ηλεκτρονική διεύθυνση να είναι αυτή που είχαν οι ίδιοι  δηλώσει στην Ένωσή μας ή αποτελεί  το κύριο μέιλ της επιχείρησής τους.  Αν λάβατε το μήνυμα από λάθος,  ή εάν δεν επιθυμείτε να συνεχίσουμε να σας στέλνουμε τις ενημερώσεις μας, σας παρακαλούμε να το διαγράψετε και να μας ειδοποιήσετε ώστε να σας διαγράψουμε απο τη λίστα μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: